Έχετε βαρεθεί την κρεβατοκάμαρά σας; Νιώθετε ότι θέλετε μια αλλαγή; Σας  έχουμε τη λύση.

Πολλές φορές ο χώρος μας κουράζει και νιώθουμε ότι πλέον δε νιώθουμε άνετα μέσα σε αυτόν. Η κρεβατοκάμαρα είναι το σημαντικότερο ίσως δωμάτιο του σπιτιού. Είναι ο χώρος που ξεκουραζόμαστε, που κάνουμε τα σχέδια της επόμενης ημέρας, που ονειρευόμαστε, που χαλαρώνουμε.

Για αυτό πρέπει να θέλουμε να βρισκόμαστε εκεί κι όχι να νιώθουμε αρνητική ενέργεια. Με 5 απλά βήματα μπορούμε να αλλάξουμε το χώρο και μαζί και την ψυχολογία μας.

Και μετά:

1.  Προσθέστε ένα χαλάκι

Ναι κι όμως! Ακόμα κι αν έχετε ήδη μια μοκέτα ή ένα χαλί, ένα μικρό πολύχρωμο χαλάκι μπροστά στο κρεβάτι θα δέσει αλλιώς με το δωμάτιο. Φροντίστε απλά τα χρώματα να ταιριάζουν με τις γενικές αποχρώσεις του δωματίου.

2. Αλλάξτε θέση στα έπιπλα και δημιουργήστε ένα κεντρικό σημείο.

Βγάλτε τα έπιπλα από το δωμάτιο, δείτε το με άλλη ματιά και αλλάξτε ότι δε σας αρέσει. Ακόμα και τη θέση του κρεβατιού. Επικεντρωθείτε σε ένα κομμάτι του δωματίου και βάλτε ένα κεντρικό διακοσμητικό (ταπετσαρία, καθρέφτης, πίνακας κτλ) που θα τραβάει το βλέμμα.

3. Φτιάξτε ένα κρεβάτι που θα θέλετε να ξαπλώσετε

Φροντίστε το κρεβάτι σας να είναι άνετο και να σας προδιαθέτει να θέλετε να «πηδήξετε» πάνω του. Μια ωραία λύση είναι να βάλετε και ένα καναπεδάκι στο κάτω μέρος.

4. Προσθέστε φυτά

Τα φυτά δίνουν πάντα ζωή σε ένα δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστια ή υπερβολικά. Απλές γλαστρούλες ή κασπώ με μικρά φυτά, θα δώσουν χρώμα και ζωντάνια στο χώρο.

5. Διαλέξτε το σωστό φωτισμό

Σκεφτείτε αντί για ένα κεντρικό φωτιστικό στο ταβάνι, να χρησιμοποιήσετε λάμπες και πορτατίφ τριγύρωω στο δωμάτιο. Ο φωτισμός θα είναι πιο απαλός, πιο επικεντρωμένος στο σημείο που θέλετε. Ο κατάλληλος φωτισμός συμβάλει σίγουρα στην αίσθηση χαλάρωσης που θέλετε να έχει ο χώρος σας.

 

Πηγή