Τα ανοιχτά ντουλάπια της κουζίνας υπάρχουν σε πολλά μοντέρνα και καινούργια σπίτια. Δείτε 6 τρόπους για να οργανώσετε τα ντουλάπια σας έτσι ώστε να φαίνονται όμορφα κάθε ώρα και στιγμή.

Ξεκινήστε αδειάζοντας τα ράφια σας Φαίνεται αδύνατον να κάνετε τη δουλειά που θέλετε όταν τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα. Ξεκινήστε αδειάζοντας ένα-ένα τα ράφια και «δουλεύοντάς τα» με τη σειρά αφού πρώτα καθαρίσετε την κάθε επιφάνεια.

Πιάτα Βάλτε μερικά όμορφα πιάτα σας κάθετα σε ένα από τα ντουλάπια με το πίσω μέρος τους να ακουμπάει στον τοίχο. Αυτά τα πιάτα δε θα τα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Βρίσκονται εκεί μόνο και μόνο για να στολίζουν το ράφι σας και να αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού για τους καλεσμένους σας. Φροντίστε μόνο να ταιριάζουν τα πιάτα που θα βάλετε με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα χρώματα της κουζίνας σας. Πέρα από αυτά, βάλτε στα ράφια σας οτιδήποτε μοιάζει κουλ. Όμορφα κουτιά τσαγιού, βαζάκια μαρμελάδας και ιδιαίτερα μπουκάλια μπορούν να κάνουν τα ράφια σας να ξεχωρίσουν.

Για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε αντικείμενα σε άσπρο και μαύρο.

Σετάρετε τα ίδια αντικείμενα Χωρίστε όλα τα αντικείμενα σας σε κατηγορίες και βάλτε σε κάθε ράφι τα αντικείμενα της ίδιας κατηγορίας. Πέρα από τα πιάτα, τα μπολ και τα ποτήρια, οργανώστε και τις τροφές σας. Βάλτε σε διαφορετικό σημείο -μέσα σε όμορφα κουτιά αποθήκευσης- τις τροφές που τρώτε για πρωινό, αυτές που τρώτε για μεσημεριανό και εκείνες που τρώτε το βράδυ. Καλό είναι να τοποθετήσετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο στα πιο χαμηλά ράφια και εκείνα που δε χρησιμοποιείτε καθημερινά στα πιο ψηλά.

Μην το παρακάνετε και παραγεμίζετε τα ανοιχτά σας ράφια. Βάλτε σε αυτά ό,τι πιο όμορφο έχετε και κρύψτε όλα τα άλλα.

Έξτρα tip: Σε ό,τι αφορά τα πιο χαμηλά ράφια τοποθετήστε σε αυτά πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Φροντίστε να είστε πρακτικοί και να βάλετε αντικείμενα, όπως κούπες για καφέ, καθημερινά πιάτα και ποτήρια νερού και κρασιού. Αν κάποια από τα καθημερινά σας αντικείμενα δεν σας αρέσει να φαίνονται, απλά κρύψτε τα. Βάλτε τα κάπου αλλού.

Βαζάκια Χρησιμοποιήστε βαζάκια για να ομορφαίνετε τις τροφές σας. Σταματήστε να σκέφτεστε τη ζάχαρη, τα φασόλια, τα ζυμαρικά, τον καφέ και τα δημητριακά σας σαν απλές τροφές. Δείτε τα σαν διακοσμητικά για τα ράφια της κουζίνας σας. Τοποθετήστε το καθένα από αυτά σε ομοιόμορφα βαζάκια και αποθηκεύστε τα σε κάποιο από τα ράφια.

Βάλτε όσες περισσότερες τροφές μπορείτε σε βαζάκια και τοποθετήστε στα ράφια. Εκτός από λειτουργικό το αποτέλεσμα είναι και πολύ όμορφο.

«Ασχημα» αντικείμενα Βγάλτε όλα τα «άσχημα» αντικείμενα από τα ράφια της κουζίνας σας. Τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια εννοείται πως δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στα ράφια που βλέπει όποιος μπαίνει στην κουζίνα σας. Εξαφανίστε τα.

Βάλτε χρώμα Βάψτε τα ανοιχτά ντουλάπια σας με ένα όμορφο χρώμα ή βάλτε μία ταπετσαρία στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε μία όμορφη και οπτικά «ενδιαφέρουσα» κουζίνα.

Μπορείτε να ξεχωρίσετε τα αντικείμενα όχι βάσει είδους αλλά βάσει χρώματος

Βιβλία Μία επίσης όμορφη ιδέα είναι να βάλετε σε κάποιο ράφι μερικά βιβλία μαγειρικής που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα τα έχετε και πιο πρόχειρα. Μην μπείτε στον πειρασμό να εκθέσετε τη συλλογή από περιοδικά, μιας και τα περισσότερα δεν δείχνουν ωραία πάνω στο ράφι.

 

Τα ανοιχτά ράφια μπορούν να μεγαλώσουν κατά πολύ έναν χώρο.

Πηγή