«Δέχομαι απειλές, ντροπιαστικά μηνύματα»: Η εξομολόγηση της Μελέτη με αφορμή τον ιερέα που πέταξε τα ράσα

Η συνέντευξη του πρώην ιερέα, Ιωάννη Κεσέν, που πέταξε τα ράσα μετά από πέντε χρόνια διακονίας, αποτέλεσε αφορμή για την Ελεονώρα Μελέτη, προκειμένου να μιλήσει για τα μηνύματα που δέχεται κατά καιρούς για την απόφασή της να δώσει βήμα σε ανθρώπους να ξεδιπλώσουν τις ιστορίες τους, που δε βαδίζουν με τις «αποδεκτές» νόρμες.

Ο πρώην ιερέας μίλησε για όλα όσα έζησε όντας μέλος του κλήρου και σημείωσε ότι μπαίνοντας στα σπίτια κατάλαβε ότι «άμα το σύστημα φτιάχνει τέτοιους χριστιανούς, να τους χαίρεται».

«Όταν παραιτήθηκα πριν από ένα χρόνο, έφυγα από το γραφείο του αρχιεπισκόπου, έβγαλα το ράσο έμεινα με το κοντομάνικο και ένιωσα τον ήλιο να με καίει και έβαλα τα κλάματα. Είχα πολύ καιρό να αισθανθώ αυτό το κάψιμο του ήλιου πάνω στο χέρι μου.

Κάποιοι μου λένε ότι πέταξα πέντε χρόνια από τη ζωή μου. Τους απαντώ ότι αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Μπήκα μέσα στο ελληνικό σπίτι, έμαθα τα προβλήματα. Μέχρι τότε ζούσε σε μια γυάλινη σφαίρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καταπίεση ιδιαίτερα των ανδρών σε βάρος των γυναικών.

Κάποτε γύρισε το μάτι μου όταν κάποιος μου είπε: Προτιμώ να μου φέρουν τον γιο μου οι τέσσερις παρά να μου πουν ότι τον παίρνει στα τέσσερα. Αυτό είναι βλασφημία για την ανθρώπινη ζωή και την αξία της. Αμα το σύστημα φτιάχνει τέτοιους χριστιανούς να τους χαίρεται», είπε ο Ιωάννης Κεσέν, δίνοντας την πάσα στην Ελεονώρα Μελέτη για τη δική της εξομολόγηση-ξέσπασμα.

«Δεν είστε μόνο εσείς που δέχεστε αντιδράσεις, επειδή αποφασίζετε να ανοίξετε την ψυχή σας. Δεν ξέρω για άλλους συναδέλφους, αλλά εγώ δέχομαι από απειλές μέχρι και μηνύματα ντροπιαστικά κάθε φορά που δίνω το βήμα σε ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν την κατάθεση της ψυχής τους. Και γελάω πάρα πολύ όταν τα λαμβάνω αυτά τα μηνύματα γιατί συνειδητοποιώ ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή η κοινωνία μας.

Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν σε διαδικασία να απειλήσουν έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του και έναν άνθρωπο που καταθέτει την ψυχή του είναι αυτοί που πρέπει να αλλάξουν από την κοινωνία. Όχι οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια τους. Και αυτοί που δίνουν το βήμα στην αλήθεια», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

πηγη

Gossip | Δες εδώ όλα τα τελευταία gossip νέα της ελληνικής τηλεόρασης