Αυτό το γλυκό φέρνει το καλοκαίρι στον ουρανίσκο σου από την πρώτη σου μπουκιά. Ιδανικό για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ!

Advertisements

Συστατικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 4 κουτ. της σούπας γάλα
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 350 γρ. ώριμα κεράσια

 

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C και στρώνεις μία λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί.
  • Κοσκινίζεις το αλεύρι σου.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Ανοίγεις μία λακκούβα στο κέντρο των υλικών και ρίχνεις το αβγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάς καλά τα υλικά σου, μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.
  • Απλώνεις τη ζύμη σου προσεκτικά στο ταψάκι, κρατώντας τρεις λωρίδες.
  • Καθαρίζεις τα κεράσια σου, αφαιρώντας τα κοτσάνια. Απλώνεις από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήνεις στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά να πάρει καστανό χρώμα. Αφήνεις να κρυώσεις ελαφρά και ξεφορμάρεις προσεκτικά τραβώντας από τη λαδόκολλα.
  • Μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements