Λαχταριστά, γλυκά κολοκυθοπιτάκια που ξεχειλίζουν από αρώματα φθινοπωρινών μπαχαρικών και κολοκύθας!

Advertisements

συνταγή της Mrs Olivespoon

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα
  • 120 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • Λιγότερο από 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. καρύδια ψίχα

 

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με τη γέμιση για να έχει κρυώσει όταν θα γεμίσουμε τα πιτάκια μας.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα τα μπαχαρικά και το μέλι ή τη καστανή ζάχαρη.
  • Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα σπασμένα τα καρύδια.
  • Με ένα κουπατ στρογγυλό κόβουμε τη ζύμη μας. Ένα για βάση και ένα για καπάκι. Συνολικά υπολογίστε βγαίνουν 12 με 15 πιτάκια.
  • Σε κάθε βάση βάζουμε 1 με 1μιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα πιτάκια.
  • Κλείνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι. Αν δεν κολλάει η ζύμη βάλτε λίγο νεράκι.
  • Προαιρετικά μπορείτε να αλείψετε λίγο αυγό αλλιώς τα τοποθετείτε έτσι στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα από πάνω κι από κάτω.
  Ρολό με κιμά και αυγό: Ένα λαχταριστό πιάτο που θα απογειώσει το τραπέζι σας

συνταγή της Mrs Olivespoon

ΠΗΓΗ

 

Advertisements
Advertisements