Ποιο αίτημα δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο για τον βασικό κατηγορούμενο.

Καταπέλτης ήταν το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών εναντίον των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Πάνου Καλλίτση και της Έλενας Χριστοπούλου, πριν τρία χρόνια έξω από το σπίτι τους

Οι δράστες της ληστείας είχαν επιτεθεί στους πρώην συζύγους και ο ένας από αυτούς είχε πυροβολήσει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο κ. Καλλίτσης καθώς και η τότε σύζυγός του που δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Οι δικαστές του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου επέβαλαν ποινή συνολικής κάθειρξης 41 ετών -με εκτιτέα τα 25- στον βασικό κατηγορούμενο για την επίθεση , ποινή που δεν συγχωνεύεται καθώς ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα ενώ βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές. Έτσι σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου οι ποινές για τον 42χρονο δεν μπορούν να συγχωνευτούν.

Διαβάστε επίσης: Η εξομολόγηση του Αναστασιάδη: «Ήμουν μέσα στον τοκετό. Η Τζένη γεννούσε και μου έλεγε…»

  Λένα Παπαρρηγοπούλου: «Έχω βιώσει δύο φορές την παρουσία του Θεού - Ο Χριστιανισμός είναι αποκάλυψη»

Ο κατηγορούμενος , που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού , κρίθηκε ένοχος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία.  Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 53 ετών.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο , υπήκοο Ιράκ, παρόντα στην ληστεία, το δικαστήριο επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη .Σε πρώτο βαθμό ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Στον τρίτο κατηγορούμενο, πρώην αστυνομικό ,που βρισκόταν εκτός του γκαράζ την ώρα της ληστείας επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ληστείας. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Ο Πάνος Καλλίτσης μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ηθικά δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου καθώς τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθεί όπως είπε να προσαρμοστεί στην καινούργια του πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η τραγουδίστρια πίσω από το “Πουλάκι τσίου”! «Κανείς δεν ήξερε ότι ήμουν εγώ»

Πηγή