…και να προτίμησεις το πλύσιμο στο χέρι

Η αλήθεια είναι πως το πλυντήριο πιάτων μας “λύνει” τα χέρια σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα και μας κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Από την άλλη όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι απαγορευτικά σε ό,τι αφορά το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Ένα από αυτά είναι τα μαχαίρια μαγειρικής, ακόμα και τα εκείνα τα ακριβά, επαγγελματικά που κατά τα άλλα εμπιστεύεσαι στο 100% την ποιότητα τους. Γιατί όμως πρέπει να αποφύγεις το πλύσιμο των μαχαιριών στο πλυντήριο;

Αρχικά, οι υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου σε συνδυασμό με την υγρασία του μπορούν να φθείρουν λαβή (ειδικά εάν είναι ξύλινη) αλλά και τη λάμα του μαχαιριού, ειδικά αν είναι από ανθρακούχο ατσάλι, καθώς σκουριάζει ευκολότερα.

Εκτός αυτού, τα μαχαίρια επηρεάζονται σημαντικά και από το τράνταγμα κατά τη διάρκεια της πλύσης, όπου εκτοξεύονται πίδακες νερού που μπορεί να μετακινήσουν ένα μαχαίρι που δεν είναι καλά στερεωμένο, και ως αποτέλεσμα μπορεί να χτυπήσει πάνω σε κάποιο άλλο σκεύος.

  10 έξυπνα tricks για να διατηρείς φρέσκα τα λαχανικά και τα φρούτα σου

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως τα απορρυπαντικά πλυντηρίου μπορούν σταδιακά να αποχρωματίσουν τα μαχαίρια και να κάνουν τις λάμες τους λιγότερο κοφτερές.

ΠΗΓΗ