Η Βάνα Μπάρμπα ήταν καλεσμένη στο Tik Talk προκειμένου να μιλήσει για τα υπερασπιστικά της ποστ υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη.

Advertisements

«Δεν έχω καταλάβει τη φασαρία γιατί είμαι τελείως έξω από τα social media. Αρνούμαι να είμαι στα social media γιατί αν θα έβλεπα τι γράφουν και τι λένε για μένα θα είχα θυμώσει και θα είχα στεναχωρηθεί.  Έχω αποκλείσει κατ’ επιλογήν να βλέπω τι γράφεται και τι λέγεται. Κρατάω μια καθαρότητα ψυχής. Όταν θέλω να μιλήσω γράφω αυτό που θέλω και δεν κοιτάω ποτέ τι απαντούν. Δεν με αφορούν οι αντιδράσεις» ξεκίνησε να λέει.

«Δεν ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ τον Πέτρο Φιλιππίδη. Το κάνω με μεγάλη αγάπη προς τους συγκεκριμένους συναδέλφους γιατί είναι άνθρωποι που θαυμάζω πολύ. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι ότι έχω τρομάξει με αυτό το καινούριο, πρωτόγνωρο κατεστημένο των social media που μπορεί αύριο να είμαστε κι εμείς θύματά του. Αυτό που με τρομάζει είναι πώς τα media δικάζουν τα πάντα. Μπορούν να μπουν στην ιδιωτική μας ζωή και να διαλύσουν τα πάντα, να καταστρέψουν οικογένειες, καριέρες με κάτι που κανείς δεν πρόκειται να ψάξει. Ο λόγος που αντιτίθεμαι δεν είναι να  μιλήσω για τον Πέτρο, είναι για να πω ότι αυτό το τσουνάμι έχει μπει στη ζωή μας και έχει ισοπεδώσει τα πάντα».

 

Advertisements

Η συνάντησή με τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Πήγα και βρήκα τον Πέτρο και ήπιαμε έναν καφέ. Δεν ήμασταν ποτέ φίλοι. Τόσο φωτισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν σε τόσο αποτρόπαιες πράξεις. Αυτή είναι η άποψή μου. Η άποψή μου λέει ότι πολλά πράγματα μου φαίνονται υπερβολικά. Πολλά από τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Είναι δυνατόν να σε κατηγορεί κάποιος για βιασμό και μετά να πηγαίνεις στις πρόβες; Οι εισαγγελείς δεν βλέπουν καθαρά γιατί όταν υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που θα γράψουν tweet είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν; Πάντα η κοινή γνώμη επηρεάζει. Τα social media επηρεάζουν τα πάντα. Καθορίζουν τον τρόπο της ζωής μας τα social media» είπε.

Απέδωσε δε ευθύνες και στο κράτος για την περίπτωση Κιμούλη που έχει αποκλειστεί από όλα τα φεστιβάλ. «Αυτό το κράτος που έχει αναιρέσει την καριέρα ενός υπερταλαντούχου ηθοποιού χωρίς να έχει δικαστεί είναι σωστό;».

«Όχι, είναι αθώος. Εγώ αυτό θα πιστεύω»

Για το «κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη» που έγραψε είπε: «Ποιος το κρίνει ότι είναι βιαστής; Λογικά πρέπει να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και όλοι να το σεβαστούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν; Τα social media. Εκεί φωνάζω το “κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη”.

Πώς μπορώ να πιστέψω αυτές τις γυναίκες όταν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση; Γιατί λέμε ότι έγινε, διαλύουμε σπίτια και αφήνουμε ηθοποιούς χωρίς δουλειά; Το ελληνικό δικαστήριο  είναι το tweet. Δεν μπορούν να βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους. Αύριο μεθαύριο θα είμαι εγώ εκβιαζόμενη. Έρχεται μια κυρία που με ενοχλεί στη ζωή μου τα τελευταία 4-5 χρόνια και με όλο αυτό που γίνεται μου έγραψε ότι “τώρα σε έχω στο χέρι”. Όταν της είπα ότι έχω βάλει τη δίωξη για να μην έρχεται κάτω από το σπίτι μου, μου λέει “το ξέρεις ότι τώρα η δύναμη είναι με μας;”. Θα μπορούσε να βγει στο Facebook και να πει ότι με τη Μπάρμπα ήμασταν ζευγάρι. Της δώσαμε πάτημα» είπε για την παρενόχληση που δέχεται η ίδια.

Advertisements

Για το γεγονός ότι και η ίδια έβγαλε απόφαση με το να υπερασπίζεται τους συναδέλφους της είπε: «Πρέπει να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Δεν έβγαλα απόφαση. Δεν είμαι θεσμική. Άλλο ο ρόλος ενός θεσμικού δικαστηρίου και άλλο ο ρόλος ενός ανθρώπου που αγαπάει τους συναδέλφους του και θέλει να τους στηρίξει. Πρέπει να τον στηρίξω, πρέπει να στηρίξω μια οικογένεια που διαλύεται. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά πρέπει να υπάρχει ο αντίποδας, η άλλη όψη του νομίσματος. Δηλαδή θα μας στερήσουν να έχουμε άλλη άποψη ακόμα και λαθανσμένη; Γι’ αυτό είμαι εδώ».

Όταν ο Αντώνης Σρόιτερ της είπε ότι ούτε να προδικάσουμε ότι είναι ένοχος μπορούμε ούτε ότι είναι αθώος, είπε:

«Όχι, είναι αθώος. Εγώ αυτό θα πιστεύω, ότι αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι που μας έχουν ταξιδέψει τόσα χρόνια, ό,τι κατάχρηση εξουσίας και να έχεις κάνει -όταν είσαι άνθρωπος που σε αγαπάει το κοινό σίγουρα έχεις κάνει λάθη- δεν συνάδει η ποιότητα του ταλέντου, το τόσο φως με το να γίνεις χυδαίος. Ένας άνθρωπος που παραβιάζει μία γυναίκα, το κορμί της, είναι η απόλυτη χυδαιότητα».

 

«Μπορεί και να τους κερδίσει τη ζωή αυτή η υπόθεση. Το κέρδος είναι μεγάλο μετά. Θα ανοίξουν οι πόρτες διάπλατα»

Τι θα έλεγε στα νέα κορίτσια που τα προτρέπει να μιλήσουν αλλά την ίδια στιγμή δηλώνει ότι δεν πιστεύει όσες μιλούν είπε:

Advertisements

«Θα έλεγα σε αυτό το νέο κορίτσι -με μεγάλη αγάπη γιατί και εγώ υπήρξα το ίδιο- ότι υπάρχουν δύο δρόμοι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ένας είναι ο δρόμος του λιώνω παπούτσια, του προσπαθώ, με απορρίπτουν και ο άλλος είναι ο εύκολος δρόμος, δηλαδή γνωρίζω έναν πρωταγωνιστή, γίνομαι εμμονική μαζί του, συζώ μαζί του, μόνο και μόνο για να πάρω έναν ρόλο, να γίνω πρωταγωνίστρια για μία μέρα, για μια βδομάδα. Ο άλλος δεν ξέρει αν τον αγαπάς, αν τον ερωτεύτηκες, αν θες την εξουσία του. Η ανθρώπινη φύση αφήνεται.

Θα έλεγα στα νέα κορίτσια ότι εκεί στους εύκολους δρόμους δεν είναι περίεργο ότι ξαφνικά θυμάσαι μετά από 15 χρόνια ότι κάποιος σε ενόχλησε; Εγώ φίλε μου εκείνη την ώρα θα τον είχα θάψει ζωντανό» είπε.

Τι κερδίζουν αυτές οι γυναίκες, ήταν η ερώτηση του παρουσιαστή. «Να γίνουν πρωταγωνίστριες. Εγώ τις ξέρω αυτές τις κοπέλες. Η μητέρα τους είναι ηθοποιός. Τι να πουν τώρα; Είναι λογικό να κρυφτούν τώρα. Οι πάντες κρύβονται τώρα. Είναι από επιλογή. Όταν βγει η απόφαση μπορεί να ανοίξουν άλλοι δρόμοι, μπορεί να βγουν καινούριες θεατρικές παραστάσεις, καινούρια σίριαλ. Μπορεί και να τους κερδίσει τη ζωή αυτή η υπόθεση. Το κέρδος είναι μεγάλο μετά. Θα ανοίξουν οι πόρτες διάπλατα».

«Φαντάζει απίθανο τρία κορίτσια ξαφνικά σε μία νύχτα να ήρθαν και να θυμήθηκαν ότι μετά από 10 χρόνια τις βιάσανε» είπε.

Δεν μπορεί ο ταλαντούχος να είναι κακός;

Advertisements

«Συμφωνώ μαζί σου. Οι πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι είναι δύσκολοι. Όμως άλλο δύσκολος και κακός και άλλο χυδαίος. Εγώ είμαι μια δύσκολη γυναίκα και προφανώς κακή στις συναλλαγές μου. Ο άνθρωπος που βιάζει κάποιον είναι ποταπός. Σίγουρα οι ταλαντούχοι άνθρωποι είναι προβληματικοί, καθόλου κοινωνικοί, βρίζουν φωνάζουν και στο παγκόσμιο στερέωμα, γιατί είναι genius. Ανέκαθεν ήταν».

 

«Ένα πρόσωπο τραγικό για μένα, με έκανε να βουρκώσω, ήταν η γυναίκα του»

 

«Εγώ λέω ότι είναι αθώος από ένστικτο, από μία μεταφυσική κατάσταση, από μία ανόητη πεποίθηση που κουβαλάω μέσα μου γιατί πιστεύω ότι άλλο είναι να είσαι κακός» είπε η ηθοποιός.

Advertisements

«Ο άνθρωπος που έχει λογική θα έλεγε ότι η Βάνα Μπάρμπα έχει απόλυτο δίκιο να μιλήσουν τα δικαστήρια και όχι το ίντερνετ. Τι άλλο ζητάμε; Λέω ότι είναι αθώος για τη δική μου πεποίθηση. Θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Αλλά αισθάνομαι ότι άνθρωποι τόσο ταλαντούχοι μπορεί να είναι κακοί, να είναι ψεύτες, νάρκισσοι, εγωπαθείς αλλά δεν είναι χυδαίοι. Ο βιασμός είναι χυδαιότητα.

Αντίθετα, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Λιγνάδη γιατί υπάρχουν κάποιες άλλες κινήσεις, δείχνει έναν έκλυτο βίο διαφορετικό» είπε.

«Ένα πρόσωπο τραγικό για μένα, με έκανε να βουρκώσω, ήταν η γυναίκα του. Του είπα Πέτρο δεν υπερασπίζομαι εσένα αλλά τον κλάδο μας. Αν αύριο βγει μια γυναίκα ή ένας άντρας και πει ότι “με κατέστρεψε” τι νομίζεις, ότι το κοινό θα περιμένει να πάμε στα δικαστήρια; Θα έχει καταστραφεί η ζωή μου μέσα σε μία στιγμή, μέσα σε 10 λεπτά. Ποιος σας είπε  ότι θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι;», είπε.

 

Advertisements

«Δεν δέχομαι να ισοπεδώνονται καριέρες μέσα από ένα tweet»

 

«Λέμε να πάνε όλοι στα ελληνικά δικαστήρια. Βγείτε και φωνάξτε, σπάστε του τη μούρη, αλλά όχι μετά από 10 χρόνια. Αυτό είναι υποκρισία! Δε γίνεται να έχεις τη δύναμη ξαφνικά μετά από 25 χρόνια. Δεν το δέχομαι αυτό, είναι κοινωνικά υποκριτικό. Όταν κάτι σε πονάει και καίει την ψυχή σου δεν θα πας στα 18 θα πας στα 22 να το πεις».

«Είμαι μια γυναίκα που παλεύω για το δικαίωμά μου να υπάρχω και το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο ένοχοι όσο φαίνονται. Δεν δέχομαι να ισοπεδώνονται καριέρες μέσα από ένα tweet» είπε σε ένα ξέσπασμά της ζητώντας συγγνώμη για το «πάθος» της.

«Δεν θέλω να παίξω το παιχνίδι του να είμαι αρεστή» είπε η ηθοποιός που δεν δέχτηκε να ακούσει τα σχόλια που γράφτηκαν για εκείνη μετά τη θέση που πήρε.

 

Advertisements

«Η κόρη μου δεν συμφωνεί μαζί μου. Έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από το ίντερνετ»

«Η κόρη μου δεν θα έκανε κάτι μετά από 15 χρόνια, γιατί έτσι όπως την έχω μεγαλώσει εκείνη τη στιγμή θα τον είχε διαλύσει. Είμαι μια μάνα που την έμαθε να υπερασπίζεται το δίκαιό της. Είναι θέμα ηθικής. Το πρώτο που μαθαίνει είναι ότι όποιος την αγγίξει τον έχω διαλύσει.  Την έχω μάθει ηθικές αξίες. Η δική μου κόρη δεν θα έκανε το ατόπημα να κρυφτεί. Η Βάνα Μπάρμπα θα έλεγε “εγώ θα τον σκοτώσω” αλλά θα σεβαστώ την απόφαση του κράτους» είπε αρχικά.

Ο Αντώνης Σρόιτερ επέμεινε στην ερώτηση για την κόρη της: «Το πρώτο που θα της έλεγα είναι ποιος σε πείραξε. Πρώτα από όλα σαν μητέρα θα πήγαινα να του σπάσω τα μούτρα. Έχω μάθει την κόρη μου να καθαρίζει μόνη της. Θα έλεγα στην κόρη μου να μη φοβάται. Δεν χειροδικούμε αλλά έχουμε τον τρόπο. Και δεύτερον μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη. Σαν μητέρα θα την έπαιρνα από το χέρι και θα πηγαίναμε να κάνουμε καταγγελία» είπε.

 

Η εμπειρία της με τους αδελφούς Ταβιάνι και η παρενόχληση που δέχτηκε

«Δεν θα συνεργαζόμουν με τον Πέτρο γιατί θα ήταν υποκριτικό. Κι εγώ πολεμάω την υποκρισία. Θα πασιφανές ότι πάω για να πάρω κάτι. Δεν κάνω αλισβερίσι»  είπε.

Σύμφωνα με την εμπειρία της «όπου υπήρχαν πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και ηθοποιοί υπήρχε μια διαφορετικότητα. Υπήρχε ένας ναρκισσισμός, μια κακία και ήταν αγενείς. Ήταν δύσκολοι άνθρωποι» είπε.

Advertisements

«Άλλο οι καλοί άνθρωποι  άλλο οι σπουδαίοι άλλο οι βρωμεροί» τόνισε.

«Είμαι στην Ιταλία και κάνω το διαφημιστικό με τους αδελφούς Ταβιάνι. Τα πόδια μου είχαν ματώσει. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και πήρα την ατζέντισσά μου και της είπα “τι να κάνω;”. Σταματάω, βάζω τα κλάματα, δείχνω τη δυσαρέσκειά μου και σταματάνε τα πάντα. Είμαι ένα πρότυπο που λέω “πολεμήστε”. Σου πιάνει ο άλλος το πόδι; Εκείνη την ώρα τον κάνεις να καταλάβει ότι σε προσβάλλει. Δεν σταματάμε και το θυμόμαστε μετά από 15 χρόνια. Είναι πολύ ύποπτο. Μερικές από αυτές τις γυναίκες που καταγγέλλουν βιασμό την επόμενη μέρα πήγαν για πρόβες» είπε.

Αν κάποιος ρίξει λάσπη στην ψυχή σου από τον Μπερλουσκόνι μέχρι τον Έλληνα παραγωγό τότε φεύγεις. Το ίδιο πέρασα κι εγώ με έναν μεγάλο παραγωγό όταν ήμουν 18 ετών, όταν βγήκα από τα καλλιστεία. Όταν ο κύριος αυτός μου πρότεινε να πάρω μια εκπομπή του είπα “σας παρακαλώ όταν μου προτείνετε την εκπομπή να με κοιτάτε στα μάτια όχι στο στήθος”».

«Η κόρη μου δεν συμφωνεί μαζί μου. Πώς να συμφωνήσει ένα παιδί 18 ετών όταν όλη της η ύπαρξη είναι το ίντερνετ; Δεν μπορεί να ξέρει αν κάνω λάθος. Δεν υπάρχει άποψη στο ίντερνετ. Υπάρχει ένας καταιγισμός από “αού αού”. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από το ίντερνετ που δεν σε αφήνει να σκεφτείς».

 

Advertisements

Η ηθοποιός θέλησε να δώσει τον δικό της ορισμό για τη σeξουαλική παρενόχληση.

«Δεν είδα σeξουαλική παρενόχληση όλα αυτά τα χρόνια αλλά δέχτηκα. Σeξουαλική παρενόχληση είναι να σου επιβάλλει κάποιος παρά τη θέλησή σου να συνευρεθείς μαζί του γιατί σου προσφέρει ένα δέλεαρ» είπε ορίζοντας τη σeξουαλική παρενόχληση.

Τα σeξιστικά σχόλια είναι «βιασμός ψυχής» όπως είπε όχι σeξουαλική παρενόχληση.

Η χειρότερη στιγμή που έχει βιώσει είναι «η απόρριψη, όταν κάποιος έχει μια δύναμη στην τηλεόραση ή στο σινεμά και αυτός ο άνθρωπος κινεί τα νήματα και δεν μπορώ να τον ερωτευτώ. Το έχω βιώσει στα νιάτα μου. Όταν ήμουν νέα θυμάμαι έναν άνθρωπο που κινούσε τα νήματα που είπε ότι ή θα πάω μαζί του ή δεν θα δουλέψω στα σίριαλ. Δεν ανήκω στις γυναίκες που θα πήγαινα μαζί του» το οποίο όμως η ίδια χαρακτήρισε bullying όχι κακούργημα.

Advertisements

Γιατί δεν βγήκε να το πει; «Τι να καταγγείλω; Δεν ήταν κακούργημα ότι δεν μου έδωσε δουλειά. Εγώ του είπα “παίρνω το καπελάκι μου”. Δεν έχει το ίδιο βάρος. ».

Μίλησε δε και για τη stalker που την καταδιώκει και το θεωρεί πολύ σοβαρό.«Μπαίνουν στη ζωή μου, του παιδιού μου και μου λένε θα με βγάλουν στα μπλογκς.  Είναι stalker. Τον μπελά μου τον έχω βρει από γυναίκα».

 

 

Advertisements

πηγη

Advertisements