Είτε ασχολείστε με την ζαχαροπλαστική, είτε όχι, σίγουρα θα έχετε φτιάξει ένα απλό κέικ σοκολάτας, μπισκότα και κουλουράκια. Ποιο όμως είναι το μυστικό για να μην αποτύχει η συνταγή;

Προσπαθήσατε να φτιάξετε ένα κέικ το οποίο όμως δεν φούσκωσε ποτέ ή κουλουράκια και μπισκότα που βγήκαν πολύ σκληρά; Το μυστικό αφράτα και γευστικά γλυκά φούρνου είναι πολύ πιο απλό από ότι φαντάζεστε και βρίσκεται στο ψήσιμο!

Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκά, τοποθετούνται συνήθως χαμηλά στο φούρνο, στο κάτω ράφι έτσι ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου.

Τα κουλουράκια, τα μουστοκούλουρα και ό,τι άλλο παρεμφερές θελήσετε να φτιάξετε, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Τέλος τα μπισκότα, που έτσι και αλλιώς πρέπει να είναι πιο τραγανά, μπαίνουν το πάνω ράφι και συνήθως θέλουν το λιγότερο ψήσιμο!

*Φωτογραφία: Pinterest

Πηγή