Αγαπάμε τα ζυμαρικά όσο τίποτα άλλο! Το να τρώμε ένα υπέροχο Ιταλικό πιάτο σε ένα εστιατόριο, είναι πραγματική πολυτέλεια και απόλαυση για εμάς τους pasta lovers.

Η σάλτσα είναι παχύρρευστη, λεία και κρεμώδης και «δένει» τέλεια με τα ζυμαρικά.

Ωστόσο, στο σπίτι είναι μια διαφορετική ιστορία. Αφού βράζουμε τα μακαρόνια, βάζουμε από πάνω την ζεστή σάλτσα που φτιάξαμε ή αγοράσαμε και αυτή πάει παντού.

Σε άλλα σημεία πέφτει πολύ ενώ σε άλλα καθόλου, με αποτέλεσμα να τρώμε ένα μέτριο πιάτο ζυμαρικών, απλώς για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας.

Και αναρωτιόμαστε: Πώς στο καλό κάνουν τόσο τέλειες τις σάλτσες ζυμαρικών στα εστιατόρια; Ποιο είναι το μυστικό τους;

Σύμφωνα με το myrecipes.com, το μυστικό για το πάντρεμα των συστατικών κρύβεται σε μια τεχνική που ονομάζεται «γαλακτωματοποίηση».

Μπορείς να την κάνεις στο σπίτι και να μεταμορφώσεις το πιάτο με τα ζυμαρικά σου ακόμη και με έτοιμη, αγορασμένη σάλτσα.

Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει δύο διαφορετικά υγρά που ενώνονται μεταξύ τους.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

Σιγουρέψου ότι έχεις στο ψυγείο σου λίγο βούτυρο

Στη συνέχεια, βράσε αλατισμένο νερό.

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου και μαγείρεψέ τα μέχρι να γίνουν al dente.

Πριν τα σουρώσεις, κράτησε μια κούπα με το νερό όπου τα μαγείρεψες. Το νερό μαζί με το άμυλο θα χρησιμεύει στη σάλτσα σου.

Σούρωσε τα ζυμαρικά και πρόσθεσε στην άδεια κατσαρόλα μισό βαζάκι από την αγαπημένη σου σάλτσα. Σιγόβρασέ την λίγο μέχρι να κάνει φουσκάλες.

Πρόσθεσε μισή κουταλιά βούτυρο στη σάλτσα και ανακάτευε συνεχώς. Το βούτυρο θα λιώσει και θα ενωθεί με την σάλτσα. Πρόσθεσε λίγο βούτυρο ακόμη μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου και ανακάτευε συνεχώς, μέχρι να ενωθούν και να γίνει η γαλακτωματοποίηση.

Αν η σάλτσα σου έχει γίνει πολύ παχιά, μπορείς να προσθέσεις λίγο από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά.

Ο συνδυασμός του λίπους, του αμύλου και του οξέος χτίζει ένα πιάτο και ενώνει τα συστατικά μεταξύ τους. Η σάλτσα θα δέσει τέλεια με τα ζυμαρικά και θα φας σαν πραγματική Ιταλίδα!

Πηγή