Αν κάποια στιγμή έτυχε να βρεθείτε στο Παρίσι ίσως περάσατε κι εσείς μια βόλτα από το Rose Bakery.

Advertisements

 

Ένα υπέροχο μέρος με αρτιστίκ διάθεση που σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό και τσάι, το τελευταίο με τη συνοδεία ολόφρεσκων κέικ, που εξαφανίζονται σε χρόνο dt.

 

Αν και το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είχε την ανάγκη κάποιας σπεσιαλιτέ για να συζητηθεί, ένα κέικ, ήταν ο λόγος που έγινε λίγο πιο διάσημο από ό,τι θα μπορούσε να είναι.

Ένα κέικ με υπέροχη υφή, όση πρέπει υγρασία και την κολασμένη αντίθεση που δίνει το γλυκό με την ξινή-αλμυρή κρέμα (που στην προκειμένη περίπτωση μπαίνει ως γλάσσο).

Αυτή τη συνταγή του carrot cake που σερβίρει το Rose bakery στο Παρίσι, τη βρήκαμε και σας την παρουσιάζουμε. Δεν είναι δύσκολη. Οι παρασκευές είναι απλές, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες κατά γράμμα.

Advertisements

 

Βγάλτε χαρτί και μολύβι:

Το κέικ καρότου του Rose Bakery στο Παρίσι

  Cheesecake κάστανο: Μια απολαυστική επιλογή για τις γιορτινές μέρες

ΥΛΙΚΑ για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.

  • 4 αυγά
  • 225 gr ζάχαρη
  • 300 ml ηλιέλαιο
  • 9 μεσαία καρότα τριμμένα στο λεπτό
  • 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 gr ψιλοκομμένα καρύδια

 

Γλάσο

125 gr ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
250 gr τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
50-75 gr ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)

 

Advertisements

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
Ρίξτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίξτε τελευταία τα καρύδια.

 

Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα και ψήστε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.

  Κις λορέν με κουνουπίδι: Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν και τα παιδιά

Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.

Για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα.
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες (αν φυσικά προλάβει).

 

Advertisements
Advertisements

Πηγή