Τα subway πλακάκια δεν κουράζουν σχεδόν ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως υπάρχουν και πιο αυθεντικές επιλογές

Τα λευκά subway πλακάκια είναι πλέον κλασσικά και το πιθανότερο είναι πως δεν θα βγουν ποτέ εκτός μόδας. Δεν σας λέμε, λοιπόν, ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν και φυσικά είναι πάντα μια καλή επιλογή για το μπάνιο και την κουζίνα σας. Παρατηρούμε, ωστόσο, πως έχουν αρχίσει να ξεπηδούν νέες τάσεις που τις βλέπουμε να κερδίζουν έδαφος όλο και περισσότερο.

Ένα μικρό tip: να χρησιμοποιείτε πάντα υλικά που υπάρχουν τουλάχιστον από την δεκαετία του 1920, καθώς έχουν αποδείξει πως αντέχουν στον χρόνο. Κάποια από αυτά συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται με ανανεωμένη μορφή και κάποια άλλα κάνουν δυναμικό come back και επιστρέφουν στους τοίχους και τα πατώματα των σπιτιών μετά από κάποια χρόνια απουσίας.

Zellige  Ίσως τα έχετε δει σε κάποιο μπάνιο ή κουζίνα χωρίς να ξέρετε απαραίτητα πως ονομάζονται. Τα zellige πλακάκια έρχονται από το Μαρόκο και έχουν μια γυαλιστερή και ταυτόχρονα οργανική αισθητική, καθώς είναι φτιαγμένα από terra-cotta. Είναι ιδανική επιλογή για τα μπάνια και τις κουζίνες και ταιριάζουν σχεδόν με κάθε ύφος.

Ίσως τα έχετε δει σε κάποιο μπάνιο ή κουζίνα χωρίς να ξέρετε απαραίτητα πως ονομάζονται.

Tainted glass Γνωρίζαμε ότι το μπεζ επιστρέφει δυναμικά, ωστόσο δεν είχαμε προβλέψει ότι η τάση αυτή θα φτάσει μέχρι τα πλακάκια. Μέχρι που αρχίσαμε να βλέπουμε μπάνια και κουζίνες να διακοσμούνται με αυτά τα γυαλιστερά πλακάκια σε κασμιρένιους τόνους – και μας αρέσει πολύ.

Γνωρίζαμε ότι το μπεζ επιστρέφει δυναμικά, ωστόσο δεν είχαμε προβλέψει ότι η τάση αυτή θα φτάσει μέχρι τα πλακάκια.

Terracotta Η λέξη terracotta μπορεί να σας δημιουργεί…. εφιαλτικές εικόνες μπάνιων της δεκαετίας του 70, αλλά αυτό το φυσικό και ρουστίκ υλικό επιστρέφει – αυτή τη φορά με πιο μοντέρνα αισθητική, όπως για παράδειγμα το πάτωμα του παρακάτω μπάνιου με τα μεγάλα εξάγωνα πλακάκια.

Αυτό το φυσικό και ρουστίκ υλικό επιστρέφει – αυτή τη φορά με πιο μοντέρνα αισθητική.

Geometric cement Αυτά τα πλακάκια με βασικό υλικό το τσιμέντο υπάρχουν εδώ και κάποια χρόνια και χαρακτηρίζονται από τα έντονα γεωμετρικά μοτίβα. Μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική διακόσμηση για όλα τα δωμάτια του σπιτιού και θα τα βρείτε σε αναρίθμητα σχέδια και χρώματα.

Αυτά τα πλακάκια υπάρχουν εδώ και κάποια χρόνια και χαρακτηρίζονται από τα έντονα γεωμετρικά μοτίβα.

Grid Τα πλακάκια σε μορφή «πλέγματος» είναι η απάντηση του 2018 στα subway.  Επιλέξτε τα σε κάποιο χρώμα για να δώσετε στον χώρο ένα ρετρό ύφος που θα είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα μοντέρνο.

Το πλέγμα είναι η απάντηση του 2018 στα subway.

Terrazzo Η Art Deco αρχιτεκτονική που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής το 1920 επιστρέφει με αυτά το «μαρμάρινο μωσαϊκό» πλακάκι, μπαίνει σε μπάνια και κουζίνες και αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις για το 2018.

Η Art Deco αρχιτεκτονική που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής το 1920 επιστρέφει.

Εξάγωνα Τα κλασσικά ασπρόμαυρα εξάγωνα πλακάκια θα είναι πάντα κλασσικά, το 2018 όμως τα θέλει πιο μεγάλα και σε διάφορα χρώματα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλά χρώματα από τα συγκεκριμένα πλακάκια και να τα συνδυάσετε σχεδόν με κάθε τύπο διακόσμησης. Αν θέλετε κάτι μοντέρνο και κομψό, τότε τα εξάγωνα πλακάκια είναι για εσάς!

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλά χρώματα από το συγκεκριμένο πλακάκι.

πηγή

Σχολίασε το...