Η ψαλίδα συμβαίνει σε όλες μας. Είναι αποτέλεσμα της ταλαιπωρίας που υφίσταται η άκρη της τρίχας η οποία ως επί το πλείστον, είναι εντελώς νεκρή (η άκρη, όχι η ψαλίδα). Καθώς λοιπόν τα μαλλιά μακραίνουν, οι άκρες φθείρονται όπως είναι φυσικό και το δεχόμαστε.

Advertisements

Ψαλίδα στην τρίχα όμως δημιουργείται γρηγορότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό εξαιτίας της δικής μας συμπεριφοράς απέναντι στα μαλλιά. Οι πράξεις μας επισπεύδουν τη διαδικασία αλλά όλα αυτά μπορούν να τελειώσουν.

Τι χρειάζεται να κάνεις; Πρώτα από όλα να κουρευτείς!

Μετά από αυτό, μπορείς να ακολουθήσεις τα 5 παρακάτω tips και οι άκρες σου θα παραμένουν ομορφότερες και πιο λείες για περισσότερο.

#1 Μην χρησιμοποιείς πετσέτα

Έχουμε ξαναμιλήσει για την πετσέτα στα μαλλιά όταν αναλύσαμε το θέμα του φριζαρίσματος. Τώρα έχουμε έναν ακόμη λόγο γιατί πρέπει να σταματήσεις να τη χρησιμοποιείς. Η τριβή των μαλλιών με την πετσέτα φθείρει πολύ τις άκρες και προκαλεί ψαλίδα. Αντάλλαξέ τη λοιπόν με ένα t-shirt και θα γλιτώσεις από το φριζάρισμα ΚΑΙ την ψαλίδα.

#2 Προστασία από τη θερμότητα

Αυτό είναι απαραίτητο να το κάνεις για τη γενικότερη υγεία των μαλλιών σου αλλά για την ψαλίδα κάνει θαύματα. Τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν προστατεύουν την τρίχα από την καταστροφική θερμότητα του σεσουάρ και έτσι οι άκρες δεν υποφέρουν περισσότερο από όσο πρέπει.

#3 Σωστά εργαλεία

Αν δεν κάνεις απλά σεσουάρ στα μαλλιά σου και τα ισιώνεις με πρέσα ή κάνεις μπούκλες, πρέπει να διαλέξεις ένα καλό εργαλείο. Καλό εργαλείο δεν είναι εκείνο που πυρώνει και κάνει τα μαλλιά σου ίσια γρηγορότερα αλλά εκείνο που τους φέρεται σωστά.

Advertisements

#4 Άσε τη βούρτσα… …και πιάσε την χτένα.

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα είναι στην πιο ευαίσθητη φάση τους και η βούρτσα, ακόμα και η πιο ακριβή της αγοράς, είναι πολύ βίαιη. Η χτένες από την άλλη μεριά, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου. Πάρε λοιπόν μία όμορφη χτένα και άσε τη βούρτσα στην άκρη.

#5 Ειδικά προϊόντα

Τέλος, μιας που η ψαλίδα είναι κάτι που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, οι εταιρίες καλλυντικών έχουν «αγκαλιάσει» το πρόβλημα και υπάρχουν οροί και άλλα προϊόντα εκεί έξω ειδικά για το πρόβλημα αυτό.

πηγή

Advertisements