Τι λάθος κάνεις; Γιατί τα προϊόντα δε σε αφήνουν ευχαριστημένη;

Και ερωτώ: Υπάρχει γυναίκα που να μην έχει, ή έστω να νομίζει οτι δεν έχει, μαύρους κύκλους;

Και απαντώ: Όχι.

Και ερωτώ ξανά: Υπάρχει γυναίκα που να τους καλύπτει πλήρως και να μην έχει παράπονο ότι φαίνονται;

Και απαντώ ξανά: Όχι!

Τι γίνεται πλέον με τους μαύρους κύκλους και γιατί είναι τόσο δύσκολο να τους εξαφανίσουμε.

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν ότι οι μαύροι κύκλοι αποτελούν ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, χωρίς να περνάει πάντα από το χέρι μας να τους εξαφανίσουμε. Όμως, σίγουρα περνάει από το χέρι μας να τους καμουφλάρουμε και να προσποιηθούμε ότι εμφανίζονται μόνο τις πρωινές ώρες και κυρίως όταν δεν έχουμε κοιμηθεί επαρκώς.

Με ποιον τρόπο, λοιπόν, μπορείς να τους εξαφανίσεις; Μα φυσικά με το τόσο αγαπημένο μας προϊόν, το concealer, το οποίο όμως θέλει ειδική μεταχείρηση για να κάνει την δουλειά του σωστά και να μην σε απογοητεύσει.

Συγκεκριμένα:

Προϊόντα με υψηλή κάλυψη

Μπορεί τα προϊόντα που έχουν μια ελαφριά και αέρινη υφή να είναι πιο αγαπητά, καθώς δεν βαραίνουν το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο μην περιμένεις να προσφέρουν την αποδοτικότητα που έχουν τα πιο πλούσια προϊόντα. Τα καλλυντικά με περισσότερο pigment στην σύνθεσή τους είναι εξίσου ενυδατικά και ανάλαφρα ενώ παράλληλα χαρίζουν έξτρα κάλυψη αλλά και διάρκεια. Μην διστάσεις να κάνεις μια τέτοια επιλογή, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην 3η δεκαετία της ζωής σου και το πρόβλημα σου δείχνει να είναι αρκετά επίμονο.

Εφάρμοσε το concealer με την τεχνική του ανάποδου τριγώνου

Αντί να εφαρμόσεις το concealer σου σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο κάτω από τα μάτια σου, δοκίμασε να σχηματίσεις ένα τρίγωνο, του οποίου η βάση θα είναι το κάτω βλέφαρό σου. Με αυτή την τεχνική το φως διοχετεύεται στα μάτια προσφέροντας ένα εφέ λίφτινγκ σε όλη την περιοχή.

Χρησιμοποίησε τον παράμεσο για την εφαρμογή

Το δάχτυλο αυτό δεν ασκεί την ίδια πίεση με τον μέσο, ο οποίος είναι πιο δυνατός και ικανός να τραυματίσει την περιοχή, ενώ σου δίνει την δυνατότητα να ελέγξεις την δύναμη καθώς και την περιοχή εφαρμογής. Παράλληλα, απόφυγε το τρίψιμο αλλά επέλεξε τις ταμποναριστές κινήσεις οι οποίες δεν θα πηγαίνουν απλά το προϊόν πέρα δώθε αλλά θα το τοποθετούν σε ένα μέρος και με λίγη πίεση αυτό θα εισχωρεί στους πόρους, δημιουργώντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν ωστόσο δεν σου αρέσει να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ, εφάρμοσε το concealer με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας ένα beauty blender, η υγρασία του οποίου θα διατηρήσει ενυδατωμένη την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Μην ξεχνάς την εσωτερική γωνία των ματιών

Οι μαύροι κύκλοι δεν βρίσκονται μόνο κάτω από το μάτι αλλά και στο πλάι αυτού. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει την χρωματική διχρωμία στα σημεία αυτά, τα οποία πρέπει να καλύψεις επίσης με concealer, για ένα ομοιόμοργο αποτέλεσμα.

Πηγή