Φτιάξτε αυθεντική carbonara με αυγά, guanciale και pecorino!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. guanciale
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 4 κρόκους

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • 100 γρ. πεκορίνο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το guanciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale, μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.
  • Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.
  Πως να φτιάξετε την πιο νόστιμη κολοκυθόπιτα με γλυκιά κολοκύθα και φέτα

 

 

akispetretzikis.com