Έχει 7 πλεονεκτήματα συν ένα (χρησιμοποιείται και στη μαγειρική)

Το συστατικό στο οποίο αναφερόμαστε δεν είναι άλλο από το ροδόνερο.

Πρόκειται για αρωματισμένο νερό, το οποίο προκύπτει από την εμβάπτυνση ροδοπέταλων στο νερό και χρησιμοποιείται στην ομορφιά αλλά και στη μαγειρική. Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα καλλυντικά και αποτελεί η πιο απλή και οικονομική φροντίδα, αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας περιποίηση:

– Μετά τον καθαρισμό, εμποτίζουμε δίσκους ντεμακιγιάζ με ροδόνερο και το απλώνουμε στο πρόσωπο ως τονωτική λοσιόν. Το ροδόνερο διατηρεί τη φυσική ισορροπία του pH και χαρίζει ενυδάτωση σε κάθε τύπο επιδερμίδας.

– Γεμίζουμε ένα μικρό σπρέι με ροδόνερο και το έχουμε πάντα στην τσάντα μας. Λειτουργεί άψογα ως σπρέι προσώπου, για να φρεσκάρει, να τονώνει και να ενυδατώνει την επιδερμίδα ανά πάσα στιγμή.

– Το εφαρμόζουμε μετά το ξύρισμα για να χαρίσει απαλότητα στο δέρμα.

-Μαζί με ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας, κάνει ντεμακιγιάζ, δρα αντισηπτικά και εξυγιαίνει τους πόρους.

– Επίσης στην Αγιουρβέδα, το ροδόνερο χρησιμοποιείται ως σταγόνες για τον καθαρισμό των ματιών.

-Το απλώνουμε μετά τον καθαρισμό για σύσφιξη και πρόληψη των πρόωρων ρυτίδων.

– Καταπραϋνει την επιδερμίδα από ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Πηγή