Το Φθινόπωρο είναι αυτή η εποχή του χρόνου που μπορείς να αρρωστήσεις πιο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη, και οι λόγοι είναι αρκετοί. Κάνει ακόμη ζέστη, κάνει όμως και λίγη ψύχρα, οπότε δεν ξέρεις πως ακριβώς να ντυθείς. Μία φοράς καλοκαιρινά και κρυώνεις, μία φθινοπωρινά και ζεσταίνεσαι. Και τι έχει αυτό ως αποτέλεσμα; Φυσικά να αρρωσταίνεις με αυτές τις συνεχόμενες αλλαγές.

Και το να έχεις να αντιμετωπίσεις μία γρίπη δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, έτσι δεν είναι; Ο ξαφνικός πυρετός, οι κρυάδες, ο πονόλαιμος και διάφοροι πόνοι στο σώμα, είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που μπορείς να έχεις αν είσαι άρρωστη, οπότε σκέψου πόσο πιο χάλια μπορεί να είσαι αν τα έχεις όλα μαζί.

Το σημαντικό είναι πως πρέπει να προσέχεις, και ιδού το «δίδαγμα»: Αν ανήκεις σε μία από αυτές τις 4 κατηγορίες είναι πιο πιθανό να αρρωστήσεις.

#1. Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν αντιμετωπίζεις χρόνιες παθήσεις όπως το άσθμα, οι καρδιακές παθήσεις, η ΧΑΠ, ο διαβήτης ή οι διαταραχές του αίματος, του ήπατος ή των νεφρών, είσαι σε υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης επιπλοκών που σχετίζονται με τη γρίπη.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ θλίψης και κατάθλιψης και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε

#2. Ενήλικες άνω των 50

Καθώς μεγαλώνεις, το ανοσοποιητικό σου σύστημα αντιμετωπίζει δυσκολότερα τα επιβλαβή μικρόβια και αναπτύσσεις περισσότερα χρόνια προβλήματα υγείας. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να κολλήσεις τη γρίπη και να αναπτύξεις επιπλοκές όπως βρογχίτιδα, πνευμονία ή δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις από την εποχική γρίπη.

#3. Μικρά παιδιά

Η γρίπη είναι πιο πιθανό να πάρει μια επικίνδυνη τροπή σε παιδιά κάτω των πέντε ετών (και ειδικά σε άτομα κάτω των 2 ετών) σε σύγκριση με μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικες. Επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις.

#4. Έγκυες γυναίκες

Ακόμα κι αν είσαι απόλυτα υγιής, το να μεγαλώνεις και να κυοφορείς ένα μωρό «επιβαρύνει» αρκετά το σώμα σου. Η εγκυμοσύνη προκαλεί αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και τους πνεύμονες, και κάνουν τις μητέρες να είναι πιο επιρρεπείς στις επιπλοκές που σχετίζονται με τη γρίπη, όπως η βρογχίτιδα ή η πνευμονία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

  6 σημαντικά οφέλη που προσφέρουν τα μήλα στην υγεία του οργανισμού μας

πηγή