Το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε το τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά ή για να σκεπάσουμε το ταψί με το φαγητό που μαγειρέψαμε.

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας κάθε νοικοκυράς και λύνει πολλές από τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά. Έχει πολλές και ποικίλες χρήσεις σε μία κουζίνα και είναι απαραίτητο για να τυλίξουμε το φαγητό μας.

Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι το αλουμινόχαρτο έχει δύο διαφορετικές πλευρές. Η μία είναι πιο λαμπερή και η άλλη πιο θαμπή.

Το αλουμινόχαρτο έχει μία «καλή» γυαλιστερή πλευρά και μία «θαμπή» ματ. Ποιος όμως είναι ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Όπως διαβάζουμε στο Reader’s Digest η διαφορά στις επιφάνειες του αλουμινόχαρτου υπάρχει εξαιτίας της διαδικασίας παραγωγής.

Τα φύλλα αλουμινίου δημιουργούνται με τη μέθοδο της συμπίεσης περνώντας ανάμεσα από κυλίνδρους όπου η μία πλευρά ακουμπά πάνω στους κυλίνδρους, ενώ η άλλη τυλίγεται σε ρολό. Έτσι, η πλευρά που έρχεται περισσότερο σε επαφή με τους κυλίνδρους λειαίνεται περισσότερο αποκτώντας περισσότερη γυαλάδα.

Αυτός είναι ο λόγος που το αλουμινόχαρτο έχει δύο διαφορετικές υφές.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος πλευρά του αλουμινόχαρτου όταν μαγειρεύετε. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο απ’ όποια πλευρά θέλετε και η απόδοση του αλουμινόχαρτου θα είναι η ίδια. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς το ψήσιμο και επομένως μπορούν να χρησιμοποιούνται εξίσου και οι δύο πλευρές.

Όσο για το ποια πλευρά πρέπει να επιλέγουμε για να τυλίγουμε τα τρόφιμα, η σωστή είναι η γυαλιστερή. 

Πηγή