Όπως κάθε φορά όταν τελειώνει η χρονιά παρατηρούμε τις διακοσμητικές τάσεις που πέρασαν και προβλέπουμε αυτές που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Το 2018 υπήρξε ενδιαφέρουσα χρονιά. Παρατηρήσαμε μία τάση μακριά από τον αυστηρό μινιμαλισμό και πιο κοντά στο συντονισμένο και πολύχρωμο design. Τι περιμένουμε λοιπόν το 2019; Μάθετε παρακάτω!

 

Λάμπες «μανιτάρια» Τα φωτιστικά σε σχήμα μανιταριού τα είδαμε μέσα στο 2018, αλλά κάτι μας λέει ότι το 2019 θα είναι η χρονιά τους. Από τη μία το γεγονός ότι είναι vintage, από την άλλη το γεγονός ότι είναι ένας εύκολος τρόπος να μπει χρώμα στον χώρο, τα φωτιστικά αυτά αναμένουμε να τα δούμε στο εσωτερικό πολλών σπιτιών.

Τα φωτιστικά αυτά αναμένουμε να τα δούμε στο εσωτερικό πολλών σπιτιών.

Ιταλία του μεσοπολέμου Η διακόσμηση του μεσοπολέμου μπορεί να χάνει έδαφος τα τελευταία χρόνια, αλλά όταν μιλάμε για την Ιταλία του μεσοπολέμου τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Ιταλοί σχεδιαστές εισήγαγαν έπιπλα με καμπύλες, κομψές γραμμές και έντονα χρώματα. Σημεία αυτής της διακόσμησης χρησιμοποιούν ήδη αρκετές εταιρείες design και προβλέπουμε ότι θα κάνουν θραύση μέσα στο 2019.

Οι Ιταλοί σχεδιαστές εισήγαγαν έπιπλα με καμπύλες, κομψές γραμμές και έντονα χρώματα.

Βασικές αποχρώσεις Το 2017 ήταν η χρονιά των παστέλ, ενώ το 2018 επικράτησαν οι βαθείς μεταλλικοί τόνοι. Ακολουθήσαμε ολόκληρο το φάσμα των χρωμάτων τα περασμένα χρόνια, αλλά το 2019 επιστρέφουν στη διακόσμηση τα βασικά χρώματα. Βαθιά κόκκινα, έντονα σκούρα μπλε και φωτεινά μουσταρδί είναι μερικές μόνο από τις αποχρώσεις που παρατηρούμε στις νέες κολεξιόν.

 

Βαθιά κόκκινα, έντονα σκούρα μπλε και φωτεινά μουσταρδί είναι μερικές μόνο από τις αποχρώσεις που παρατηρούμε στις νέες κολεξιόν.

Πλίνθινα τραπέζια Από τη στιγμή που τα μίνιμαλ σκανδιναβικά έπιπλα πρωταγωνίστησαν στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων τα τελευταία χρόνια, είναι φυσικό πλέον να υπάρχει μια στροφή προς τα πιο βαριά (αλλά κομψά) έπιπλα. Τα πλίνθινα τραπέζια αναμένεται να έχουν την τιμητική τους μέσα στο 2019.

Τα πλίνθινα τραπέζια αναμένεται να έχουν την τιμητική τους μέσα στο 2019.

Φωτιστικά από ριζόχαρτο Ο Isamu Noguchi είναι ο εμπνευστής αυτών των πολύ χαρακτηριστικών κομματιών. Τα φωτιστικά αυτά είναι γνωστά εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά περιμένουμε να τα δούμε να πολλαπλασιάζονται μέσα στο 2019! Είναι μια οικονομική και πολύ ενδιαφέρουσα λύση για μικρούς ή μεγάλους χώρους.

 

Ο Isamu Noguchi είναι ο εμπνευστής αυτών των πολύ χαρακτηριστικών κομματιών.

Πηγή