Μην χασετε

Έτσι θα Φτιάξετε την Απόλυτη Κρεβατοκάμαρα για Χαλάρωση και Ξεκούραση!

Είναι ο χώρος που θέλετε να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε. Είναι, με λίγα λόγια, το ησυχαστήριό σας. Για να τον απολαμβάνετε, λοιπόν, στο έπακρο πρέπει να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές που θα τον μεταμορφώσουν στον δικό σας, προσωπικό, παράδεισο γαλήνης και ηρεμίας. 

 

Για να πετύχετε να έχετε μια κρεβατοκάμαρα που θα σας ξεκουράζει, θα χρειαστεί να επιτύχετε να φέρετε την τάξη και την ισορροπία με τον τρόπο που θα την διακοσμήσετε.

 

Advertisements

Ένας εύκολος τρόπος για να κινηθείτε είναι να επιλέξετε χρωματισμούς από την παλέτα με τα παλ χρώματα που επικρατούν φέτος το καλοκαίρι για να ντύσετε το κρεβάτι σας.

Βάλτε παλ χρώματα στο κρεβάτι σας.

 

Κινηθείτε με ασφάλεια συνδυάζοντας το λευκό και το ανοιχτό γκρι σε συνδυασμό με ροζ ή κάποιο άλλο χρώμα στην πολύ ανοιχτή του απόχρωση.

Το λευκό θα τονίσει τη φωτεινότητα του δωματίου και με το γκρι θα σπάσετε την έντασή του.

Advertisements

Άλλος ένας συνδυασμός για να το απογειώσετε είναι τα χρώματα της άμμου συνδυασμένα με πράσινο. Τα χρώματα της φύσης πάντα είναι από τα πιο ξεκούραστα.

Μπορεί να μην χρειαζόμαστε χαλιά το καλοκαίρι αλλά ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό χαλί στο κάτω μέρος του κρεβατιού θα ολοκληρώσει την συνολική του εικόνα.

 

Κρατήστε την γεωμετρία και στις 2 πλευρές κάνοντας την ίδια διακόσμηση και στα δύο κομοδίνα.

Μην τοποθετήσετε πολλά διαφορετικά μαξιλάρια. Και οι 3 σειρές μαξιλαριών πρέπει να είναι ίδιες και για τις 2 μεριές. Αυτό θα φέρει την απόλυτη ισορροπία στον χώρο.

Advertisements

Τα ψάθινα καλάθια στα φυτά θα φέρουν την καλοκαιρινή διάθεση που χρειάζεστε.

Ακόμα και αν δεν σας αρέσει να σκεπάζεστε όταν έχει ζέστη, το κουβερλί και το ριχτάρι είναι απαραίτητα στοιχεία για την διακόσμηση του κρεβατιού.

 

Το κουβερλί και το ριχτάρι είναι απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία του κρεβατιού ακόμα και το καλοκαίρι.

 

Το ότι ήρθε το καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε κενό το κρεβάτι γιατί τότε θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην γενική εικόνα του δωματίου.

Το κρεβάτι για να φαίνεται ονειρικό χρειάζεται στρώσεις υφασμάτων που θα το κάνουν να φαίνεται σούπερ αναπαυτικό.

Επιλέξτε βαμβακερά ή λινά σεντόνια για έναν ανάλαφρο ύπνο.

 

Αντί για ριχτάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ένα μεγάλο σε μέγεθος φουλάρι ή παρεό που θα σας ανεβάσει τη διάθεση για διακοπές.

Τα χρώματα στους τοίχους του δωματίου πρέπει να παραμένουν σε ανοιχτές αποχρώσεις για να δώσετε φως. Οτιδήποτε σκουρόχρωμο θα δώσει μια πιο μουντή διάθεση και μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι το πρωί που ξυπνάτε.

Δώστε την μορφή ενός φιόγκου σε ένα από τα ορθογώνια μαξιλάρια του καναπέ για να δώσετε μια γλυκιά νότα στο κρεβάτι σας.

 

Δημιουργήστε έναν όμορφο φιόγκο που θα σας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που τον βλέπετε.

 

Θα χρειαστείτε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα. Διπλώστε το δημιουργώντας μια λωρίδα.

Τοποθετήστε την στο κέντρο και σφίξτε την τόσο όσο χρειάζεται για να μοιάζει το μαξιλάρι σας με φιόγκο.

Επιλέξτε ένα μονόχρωμο ύφασμα και τοποθετήστε λωρίδα από ένα λουλουδάτο για να το απογειώσετε.

Μπορείτε να το ράψετε ή να το στερεώσετε πρόχειρα με μια παραμάνα.

Τα κρεβάτια χωρίς προσκέφαλο μπορεί να είναι ιδανικά για μοντέρνα διακόσμηση, αλλά μην ξεχνάτε ότι το προσκέφαλο είναι ένα πρόσθετο διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο.

 

Αν το κρεβάτι σας δεν έχει προσκέφαλο μπορείτε να του βάλετε ένα.

 

Θα βρείτε σε καταστήματα επίπλων προσκέφαλα που μπορείτε έτσι απλά να στερεώσετε χωρίς καμία τεχνική γνώση στην πλάτη του κρεβατιού.

Θα βρείτε ξύλινα ή ψάθινα που θα δώσουν στο κρεβάτι σας μια χαλαρή αισθητική χωρίς να το κάνουν να φαίνεται φορτωμένο.

Συνδυάστε το με έθνικ στοιχεία στα σεντόνια για ένα boho δωμάτιο που είναι μεγάλη τάση φέτος.

Εάν έχετε προσκέφαλο αλλά είναι αρκετά μίνιμαλ τότε μπορείτε να το διακοσμήσετε με ξύλο για μια γρήγορη αλλά πολύ μεγάλη αλλαγή.

 

Βάλτε ξύλο στο προσκέφαλό σας.

 

Θα βρείτε σε μεγάλα καταστήματα στα είδη μακέτας μπάλσα. Ένα από τα πιο ελαφριά είδη ξυλείας.

Η μπάλσα προέρχεται από το δέντρο μπάλσα και λόγω της ελαφρότητάς του και της σύνθεσής του θεωρείται κατάλληλο για κατασκευές μιας και μπορείτε να το κόψετε μόνο με ένα κοπίδι.

Κόψτε με το κοπίδι τη μπάλσα σε ίσα ορθογώνια κομμάτια μήκους 40εκ και φάρδους 10εκ.

 

Τοποθετήστε τα κομμάτια ξύλου με ταινία διπλής όψης ή blue tack στο προσκέφαλό σας.

 

Τοποθετήστε τα με blue tack ή ταινία διπλής όψης στην πλάτη του κρεβατιού.

Πριν την τοποθέτηση μπορείτε να τα περάσετε με ένα χρώμα για ξύλο εάν θέλετε να τονίσετε το ξύλο και να κάνετε αντίθεση. Διαφορετικά κρατήστε τον στην φυσική του απόχρωση.

Ένα λευκό κομοδίνο συνδυαστικά με μια μεταλλική απόχρωση θα ανεβάσει την πολυτέλεια του δωματίου σας στα ύψη.

 

Το λευκό κομοδίνο θα αναβαθμίσει διακοσμητικά την κρεβατοκάμαρά σας.

 

Τα γκρι χρώματα στα σεντόνια θα χρειαστούν την μεταλλική επιφάνεια για να αποφύγετε την μονοτονία.

Ένα ροζ ή πράσινο διακοσμητικό θα δώσουν χρώμα χωρίς όμως να τραβάνε τα βλέμματα.

Ένα στοιχείο σούπερ καλοκαιρινό είναι το γυαλί.

 

Τοποθετήστε διάφανα διακοσμητικά στο κομοδίνο σας.

 

Τοποθετώντας διάφανα στοιχεία σε ένα κομοδίνο επιτυγχάνετε να χαθεί οπτικά ο όγκος και τα αντικείμενα. Το γυαλί ειδικά αν βρίσκετε κοντά στο παράθυρο θα αντανακλά το φυσικό φως στον υπόλοιπο χώρο. Δώστε χρώμα με μερικά λουλούδια σε ένα βάζο.

Εάν έχετε ένα σκούρο τοίχο και δεν είστε σε θέση να τον βάψετε για τους επόμενους μήνες, σπάστε την μουντή του εικόνα με ένα πίνακα που θα έχει ως κυρίαρχο χρώμα το λευκό.

 

Φωτίστε έναν σκούρο τοίχο με ένα ανοιχτόχρωμο κάδρο.

 

Τα χρωματιστά λουλούδια πάνω σε ένα ξύλινο κομοδίνο θα δώσουν τόση ένταση και φυσικότητα που θα τραβήξουν τα βλέμματα από τον σκούρο τοίχο.

Μην περιπλέξετε πολλά χρώματα στα διακοσμητικά γιατί θα δημιουργήσετε σύγχυση. Προτιμήστε λευκά βάζα και λευκά διακοσμητικά για τον υπόλοιπο χώρο.

Λόγω του εθίμου που έχουμε την Πρωτομαγιά με την έναρξη της άνοιξης να κρεμάμε στεφάνια στις πόρτες, το στεφάνι υποσυνείδητα παραπέμπει αμέσως σε καλοκαιρινή διακόσμηση.

 

Κρεμάστε ένα στεφάνι πάνω από το κρεβάτι σας.

 

Στερεώστε το με ένα γαντζάκι από την πίσω μεριά του κρεβατιού, τοποθετώντας το στο κέντρο του προσκέφαλου. Μπορείτε να βρείτε έτοιμο στα καταστήματα ή να τοποθετήσετε μόνοι σας ψεύτικη πρασινάδα σε ένα απλό και άδειο στεφάνι. Θα δώσει φρεσκάδα και χρώμα στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Δημιουργήστε ένα υπέροχο μπουκέτο από λουλούδια σε μια γωνιά του δωματίου και νιώστε την διάθεσή σας να ανεβαίνει κάθε φορά που θα το αντικρύζετε.

 

Βάλτε λουλούδια στον τοίχο σας.

 

Αρκεί μόνο να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν μερικά λουλούδια σε αυτοκόλλητο.

Κάντε το δικό σας κολάζ στον τοίχο αναμειγνύοντας τα μικρά μεγέθη με τα μεγάλα για να δώσετε όγκο και τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Τοποθετήστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν 2 τοίχους του δωματίου, σε μια γωνία. Έτσι θα δώσετε βάθος και θα έχετε ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Η λάμψη δεν είναι χειμωνιάτικο προνόμιο. Η πολυτέλεια δεν είναι εποχική.

 

Δώστε λάμψη στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι.

 

Διακοσμήστε πανεύκολα τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι δημιουργώντας την αίσθηση ότι πέφτουν από το ταβάνι πινελιές λάμψης.

Κόψτε κυκλικά κομμάτια από ένα αυτοκόλλητο. Θα χρειαστείτε ένα χρυσό ή μπρονζέ αυτοκόλλητο για να έχετε λάμψη. Κολλήστε άτακτα τους κύκλους αρκετά κοντά μεταξύ τους ξεκινώντας από ψηλά. Όσο κολλάτε προς τα κάτω αρχίστε να αραιώνετε τον τρόπο τοποθέτησής τους. Η λαμπερή τους επιφάνεια θα κάνει ένα παιχνίδι λάμψεων συνδυαστικά με το φυσικό φως ή το τεχνητό φως τη νύχτα.

Η οργάνωση και η καθαριότητα στο χώρο επιβάλλονται εάν θέλετε ένα ξεκούραστο δωμάτιο.

 

Φτιάξτε μια θήκη για το πλαϊνό μέρος του κρεβατιού για να βάλετε σε τάξη τηλεκοντρόλ και ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Φτιάξτε μια θήκη για το πλαϊνό μέρος του κρεβατιού για να έχετε πλήρως οργανωμένα τα χειριστήρια, της ηλεκτρονικές συσκευές, το βιβλίο σας. Έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο στο κομοδίνο και θα έχετε ακόμα πιο κοντά σας ό,τι χρειάζεστε τις στιγμές που ξαπλώνετε να χαλαρώσετε.

Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα. Διπλώστε την μία άκρη του από κάτω φτιάχνοντας μια εσοχή. Ράψτε στα δύο πλαϊνά καθώς και εσωτερικά για να δημιουργήσετε διαχωριστικά. Στην κορυφή οριζόντια ράψτε την μία πλευρά από μια λωρίδα βέλκρο. Κολλήστε την άλλη πλευρά στο εσωτερικό μέρος του σκελετού του κρεβατιού. Έτσι θα παραμένει σταθερό και ανθεκτικό στο βάρος που θα τοποθετήσετε.

Εξοικονομήστε χώρο στις ντουλάπες σας χρησιμοποιώντας έξυπνα τα συρτάρια από ένα παλιό έπιπλο.

 

Φτιάξτε έξυπνα συρτάρια.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βιδώσετε στις 4 πλευρές του μικρά ροδάκια για μεγαλύτερη άνεση. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε συρτάρια συρόμενα κάτω από το κρεβάτι στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε τα λευκά σας είδη ή ακόμα και τις πιτζάμες σας ώστε να είναι πάντα σε τάξη το δωμάτιο.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα