Όταν η κουζίνα… βάζει φωτιά στα σεντόνια

O έpωτας όχι μόνο περνάει από το στομάχι αλλά απ’ ο,τι φαίνεται μπορεί να φέρει και περισσότερο σ∈ξ. Τουλάχιστον… στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα με επικεφαλής την ψυχολόγο από το Αμβούργου, Λίζα Φίσμπαχ.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», έρευνα του ιστότοπου αναζήτησης συντρόφου «ΕlitePartner» για το 2018 έδειξε πως, το 68%των ζευγαριών τα οποία έκαναν πολλές φορές σ∈ξ την εβδομάδα, μαγείρευαν μαζί.

Διαβάστε επίσης: Ο άντρας μου απειλεί πως θα φύγει απ’ το σπίτι. Πώς να το χειριστώ;

Η κουζίνα φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά, όπως προκύπτει από το αποτελέσματα της έρευνας. Το 46% των ζευγαριών που δήλωσαν ότι έκαναν σ∈ξ μία φορά το μήνα, παραδέχτηκαν πως σπανίως μαγείρευαν μαζί.

«’Οταν ένα ζευγάρι μαγειρεύει μαζί, ενισχύει την δημιουργικότητά του σε πολλαπλά επίπεδα:1ον: Στην κουζίνα, 2ον:Στην δουλειά και 3ον: στο κρεβάτι».

Το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά με την μαγειρική γιατί -για παράδειγμα- την ώρα που κόβει τη σαλάτα, μιλάει για τα προβλήματα της ημέρας, μοιράζεται με τον σύντροφό του τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κι αισθάνεται ότι πράγματι ο άλλος είναι εκεί, δίπλα του και τον ακούει…»

  Σχέσεις εξάρτησης: Γιατί δεν μπορείς να χωρίσεις από τον σύντροφό σου

Η καθημερινότητα στον εργασιακό τομέα είναι πολύ αγχωτική και όταν κανείς μαγειρεύει με τον/την αγαπημένη του, δημιουργεί τις κατάλληλες προυοποθέσεις για μία εποικοδομητική συζήτηση.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνουμε όταν η σχέση είναι καλή αλλά το σ∈ξ κακό

«Tα ζευγάρια που μαγειρεύουν μαζί μετά από μια δύσκολη μέρα έρχονται πιο κοντά, αποκτούν περισσότερο αισθησιασμό στη σχέση τους. Επιπλέον, τα ζευγάρια που δοκιμάζουν μία νέα συνταγή μαγειρικής, μπορεί επίσης να ανακαλύψουν νέα εpωτικά μονοπάτια», καταλήγει η Λίζα Φίσμπαχ.

Πηγή