Κάθε χρόνο διεξάγονται έρευνες για τη χώρα που είναι η πιο επικίνδυνη στον κόσμο για τις γυναίκες. Οι παράγοντες της επικινδυνότητας είναι πολλοί με τα περιστατικά βιασμoύ να αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία. Για το 2018 δημοσιεύτηκε στη Thomson Reuters μια λίστα με τις 10 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για το γυναικείο φύλο. Ας δούμε ποια βρίσκεται στην πρώτη και ποια στη δέκατη θέση.

1. Ινδία

Η Ινδία είναι μια χώρα όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο σ∈ξουαλικής βίας. Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεvvητικών οργάνων, ο γάμος των παιδιών, η σωματική κακοποίηση και πολλοί άλλοι λόγοι συμβάλλουν στο ότι η Ινδία κατέχει την πρώτη θέση ως την πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. Το πιο λυπηρό είναι ότι στην ίδια έρευνα η Ινδία είχε καταταγεί στην 4η θέση πριν επτά χρόνια.

2. Αφγανιστάν

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι συγκρούσεις έχουν επηρεάσει τη χώρα με το χειρότερο δυνατό τρόπο και έχουν θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών.

3. Συρία

Οι γυναίκες υφίστανται σ∈ξουαλική βία που περιλαμβάνει βιασμό, σ∈ξουαλική παρενόχληση, καταναγκασμό στο σ∈ξ και ακόμη και την απαγόρευση υπεράσπισης τους σε περιπτώσεις βιασμoύ.

4. Σομαλία

Η Σομαλία κατατάσσεται  στην τέταρτη θέση, καθώς οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με επιθέσεις οξέος, ακρωτηριασμό των γεvvητικών οργάνων, λιθοβολισμό και διάφορες άλλες μορφές κακοποίησης.

5. Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει προφανώς γυναίκες υπουργούς και διατηρεί σύστημα κηδεμονίας. Αν και η χώρα έδωσε πρόσφατα το δικαίωμα στις γυναίκες να οδηγούν, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν για να αποκτήσουν περισσότερη ελευθερία.

6. Πακιστάν

Το Πακιστάν εργάστηκε πολύ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών τα τελευταία χρόνια, καθώς η κατάταξη της χώρας έχει πέσει σε αυτή λίστα από την τρίτη θέση στην έκτη θέση.

7. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Σύμφωνα με την έρευνα της World Bank τα στατιστικά στοιχεία αποκάλυψαν ότι περίπου το 36,8% των ενήλικων γυναικών υποβάλλονται σε σωματική και σ∈ξουαλική βία. Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι περίπου το 5% των γυναικών στη χώρα υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό γυναικείων γεvvητικών οργάνων, το οποίο προσθέτει τη χώρα αυτή στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων χωρών.

8. Υεμένη

Η Υεμένη δεν διαθέτει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και η διάκριση των γυναικών είναι πολύ συχνή σε αυτή τη χώρα.

9. Νιγηρία

Οι γυναίκες στη χώρα αυτή δέχονται συνήθως επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες και πολλές φορές πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων.

10. Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στη δέκατη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών του κόσμου, καθώς οι βιασμoί, η σ∈ξουαλική παρενόχληση και ο εξαναγκασμός στο σ∈ξ συμβαίνουν πολύ πιο συχνά από ό,τι πιστεύουμε.

πηγή