Ο χωρισμός δεν είναι και μία πολύ καλή διαδικασία. Μάλιστα, θα περάσεις μία περίοδο που θα είσαι σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση και το μόνο που θα θέλεις να κάνεις είναι να κλαις. Οι επιστήμονες, λοιπόν, σου λένε να κλάψεις όσο θέλεις!

Θα μου πεις, ότι ξέρεις ότι δεν πρέπει να κρατάς κρυφά τα συναισθήματά σου! Αλλά ήξερες ότι κάνει καλό για τον οργανισμό σου να κλαις για τον πρώην σου;

Μάλιστα, μία νέα έρευνα έδειξε ότι το να κλαις για τον πρώην σου σε βοηθάει να χάσεις κιλά!

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Είμαι σίγουρος, ότι πρώτα θα σκέφτηκες ότι αποκλείεται. Αφού κλείνεσαι στο σπίτι σου όλη μέρα και τρως και μετά από κάποιες μέρες δεν μπορείς να μπεις στα ρούχα σου.

Αλλά σύμφωνα με την έρευνα αυτή έχουν όλα να κάνουν με την κορτιζόλη. Αυτή, λοιπόν, είναι μία ορμόνη που έχει σχέση με το στρες και το άγχος. Μάλιστα, εκκρίνεται ως αντίδραση σε αυτό και σχετίζεται άμεσα με το να πάρεις κιλά.

Πλέον, οι άνθρωποι δεν βγαίνουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, αλλά προτιμούν να κάθονται μέσα και να παίρνουν αγκαλιά το πάπλωμά τους και ένα παγωτό και να κοιτάνε τηλεόραση (μάλλον είπα πολλά για μένα!). Έτσι, οδηγούμε το σώμα μας να νομίζει ότι κάψαμε θερμίδες για να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας και θέλουμε να τις αναπληρώσουμε!

Πώς θα μειώσεις, όμως, τα επίπεδα τις κορτιζόλης και θα ζήσεις τον πόνο του χωρισμού; Με το κλάμα!

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Μάλιστα! Οι επιστήμονες έδειξαν ότι τα δάκρυα περιέχουν ορμόνες που εκκρίνονται όταν αγχωνόμαστε και μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης! Οπότε με το κλάμα το σώμα μας λαμβάνει το σήμα ότι η αγχωτική κατάσταση έχει τελειώσει και δε χρειάζεται η έκκριση άλλης κορτιζόλης!

Οπότε κλάψε, κάνει καλό!

πηγή