Advertisements

Σε ποια δεν έχει τύχει να μαυρίσει το τηγάνι την ώρα του μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να τρίβει για ώρα με σαπούνι και σύρμα, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα;

 

Advertisements

Δυστυχώς, το να μαυρίσει το τηγάνι είναι αναμενόμενο μετά από τη συχνή του χρήση – αλλά πριν βιαστείς να το πετάξεις στα σκουπίδια και να αγοράσεις άλλο, αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το trick για να γλυτώσεις χρόνο και χρήματα.

Το μόνο που θα χρειαστείς για να κάνεις το μαυρισμένο σου τηγάνι σαν καινούργιο είναι αλάτι, μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό πιάτων, λευκό ξύδι και χαρτομάντιλα.

 

Τι να κάνεις:

  • Τρίψε καλά τον μαυρισμένο πάτο και την περιφερειακή επιφάνεια του τηγανιού που έχει μαυρίσει, με ένα σύρμα κουζίνας.
  • Πάρε μία πρέζα αλάτι με το δάχτυλό σου και πασπάλισε την τριμμένη επιφάνεια.
  • Πάρε δυο πρέζες μαγειρικής σόδας με το δάχτυλο σου και πασπάλισε την τριμμένη επιφάνεια.
  • Άπλωσε απορρυπαντικό πιάτων και τρίψε ξανά την επιφάνεια με το σύρμα.
  • Τοποθέτησε όσα χαρτομάντιλα χρειάζονται, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Ρίξε ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι πάνω από τα χαρτομάντιλα, έτσι ώστε να το απορροφήσει και άφησε το να δράσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.
  • Αφαίρεσε τις χαρτοπετσέτες και καθάρισε.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements
Advertisements