Μήνυση στον κόκορα του γείτονά του έκανε ένας κάτοικος αγροτικής περιοχής στη Ζυρίχη, κατηγορώντας τον ότι… λαλούσε πάρα πολλές φορές. Και δικαιώθηκε.

Ο άνδρας έκανε μήνυση για διατάραξη ησυχίας στον κόκορα, θέλοντας να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη του να τον “φιμώσει” προκειμένου να μπορέσει να κοιμηθεί.

Για να υποστηρίξει τη θέση του, ο μηνυτής κατέγραψε ηχητικά τη μεγάλη συχνότητα του λαλήματος του κόκκορα, που είχε φθάσει έως και σε 44 φορές μέσα στην ημέρα, από τα ξημερώματα μέχρι αργά τη νύχτα.

Μάλιστα, με τη βοήθεια μίας ειδικής εφαρμογής μετρήθηκε η ένταση του θορύβου που προκαλούσε το λάλημα, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αυτιά.

Το δικαστήριο απεφάνθη κατά του κόκορα, ο οποίος θα επιτρέπεται πλέον να λαλεί μόνο σε συγκεκριμένο ωράριο: Από τις 8:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 έως τις 22:00 τις αργίες.

Ακόμη ο ιδιοκτήτης του υποχρεούται να κρατά τον κόκορά του μέσα σε κλειστό στάβλο, ο οποίος θα πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, προκειμένου το λάλημά του να μην ενοχλεί τα αυτιά των γειτόνων του.

πηγη