Μην χασετε

«Έγινα μάνα στα 50 και οι περισσότερες φίλες μου τώρα αρχίζουν να έχουν εγγόνια»

Ολο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδιά αργότερα στη ζωή τους. Όπως δηλώνει αυτή η μαμά είναι υπέροχο να γίνεσαι γονιός σε αυτή την ηλικία.

 

Η Claire Mear, από το Norfolk, ήταν 50 ετών όταν απέκτησε την κόρη της Amelie. Η δική της περίπτωση ωστόσο διαφέρει από άλλες γυναίκες, καθώς είχε προσπαθήσει να γίνει μητέρα νωρίτερα στα 46 της. Το μωράκι της όμως που ήδη είχε διαγνωσθεί με σύνδρομο Down, πέθανε στην γέννα αφήνοντας ένα τεράστιο κενό μέσα της.

Αλλά στα 49 της, η Claire άρχισε να σκέφτεται σοβαρά να προσπαθήσει ξανά. Από τότε που έχασε το παιδάκι της έκανε βελονισμό προκειμένου να διαχειριστεί τη θλίψη και το πένθος και δειλά – δειλά ένιωθε μια αισιοδοξία για το μέλλον.

Advertisements

«Όταν έφτασα 49 χρονών πολλά πράγματα άρχισαν να αλλάζουν μέσα μου. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους που έγιναν γονείς μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ωστόσο, αρκετοί γιατροί προσπάθησαν να με αποθαρρύνουν. Κάποιος μου σύστησε μια κλινική στην Ελλάδα και όταν μου είπαν ότι μπορώ να δοκιμάσω δεν έχασα ευκαιρία».

Μετά από πολύ κόπο και μια αποτυχημένη προσπάθεια, έμεινε έγκυος στην Αmelie, η οποία αναπτυσσόταν ομαλά και από ότι φαινόταν ήταν υγιής. Στις 37 εβδομάδες γεννήθηκε μέσω καισαρικής.

 

«Ήταν υγιής και πανέμορφη» είπε συγκινημένη η μαμά της.

Advertisements

Η Amelie γίνεται 4 ετών φέτος και η Claire δηλώνει ότι είναι υπέροχο να είσαι γονιός σε αυτή την ηλικία. Το μόνο μειονέκτημα για εκείνη είναι η εύρεση φίλων που να είναι γονείς σε αυτή την ηλικία.

«Οι περισσότεροι από τους φίλους μου τώρα αρχίζουν να έχουν εγγόνια, αλλά το συνηθίζεις», είπε ενώ αναφέρθηκε και στο ότι δυστυχώς η κόρη της δεν έχει παππούδες, λέγοντας όμως ότι έχει πολλούς ανθρώπους γύρω της να την αγαπάνε.

Η Claire έχει πλέον γράψει ένα βιβλίο για τις εμπειρίες της που ονομάζεται Rocker Bye Baby.

 

Πηγή: bbc.com

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα