Είτε έχετε ένα άρωμα που χρησιμοποιείτε εδώ και πολλά χρόνια, είτε θέλετε να αλλάζετε το άρωμα ανάλογα με τη διάθεσή σας, γνωρίζετε ότι το άρωμα έχει τα δικά του μυστικά για να μη χάνει την μυρωδιά του.

 

Παρακάτω θα δείτε τα 3 βασικά λάθη που κάνεις με το άρωμα σου!

#1 Το έχεις πάντα στο τσαντάκι που παίρνεις μαζί σου

Ναι, μπορεί να θέλεις να φρεσκάρεις το άρωμά σου, όταν βγαίνεις έξω ή αν βρεθείς κάπου επίσημα, όμως, θα πρέπει να ξέρεις πως μεταφέροντας στο τσαντάκι σου, παντού, το άρωμά σου κάθε φορά, όχι μόνο το εκθέτεις σε διαφορετικές θερμοκρασίες, αλλά προκαλείς συνεχώς την ανακίνησή του.

Ανακινώντας το μπουκάλι, τα μόρια του αρώματος διασπώνται, διαταράσσοντας τη μυρωδιά του με την πάροδο του χρόνου. Αν σε κάθε περίπτωση, θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου ένα άρωμα ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει, μπορείς να δοκιμάσεις να βρεις το αγαπημένο σου άρωμα σε mini συσκευασία ή με rollerbar. Ακόμη μπορείς να προμηθευτείς μικρά μπουκαλάκια και να τα γεμίσεις με το αγαπημένο σου άρωμα, αφήνοντας το μπουκάλι με το άρωμα στο σπίτι.

 

#2 (Στην ίδια λογική) Το αφήνεις στο αμάξι σου

Ο χώρος- το σημείο που αποθηκεύεις τα αρωματά σου είναι καθοριστικός και για τη μυρωδιά τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες, από τη μία πλευρά, επηρεάζουν τους χημικούς δεσμούς των μορίων του αρώματος, ενώ και οι αρκετά χαμηλές μπορούν επίσης να αλλάξουν τη μυρωδιά του πιο γρήγορα.
Ιδανικά, τα αρώματα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία δωματίου από 16 έως 22 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξεις η αποθήκευση του αρώματος να μην γίνεται στο μπάνιο, στο αυτοκίνητο, κοντά σε παράθυρο ή οπουδήποτε με υψηλότερη/ χαμηλότερη θερμοκρασία

 

#3 Τα λάθη στον ψεκασμό

Εδώ το λάθος είναι διπλό: Αφενός, το ψεκάζεις σε λάθος σημεία στο σώμα σου, αφετέρου, το ψεκάζεις σε μη καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Απόφυγε με το που το ψεκάζεις να τρίβεις ή να πιέζεις τους καρπούς των χεριών σου, μιας και η τριβή αλλοιώνει τις νότες τους αρώματος και ψέκασέ το στα σημεία των παλμών (λαιμός, πίσω από τα αυτιά, το εσωτερικό των χεριών, ακόμη και πίσω από τα γόνατα).

Για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ενυδατική λοσιόν σώματος που να έχει τις ίδιες νότες με το άρωμα.

Plus: Φρόντισε να έχεις ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα την από πριν.

 

ΠΗΓΗ