Μην χασετε

Λιγκουίνι με πέστο, γαρίδες και ντοματίνια

Απολαύστε την!!!

Υλικά
Για 2-4 άτομα

Για τη μακαρονάδα
½ κιλό γαρίδες
2/3 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Σάλτσα πέστο
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

Για τη σάλτσα πέστο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Advertisements

Εκτέλεση

Για τη μακαρονάδα
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράζουν για άλλα 8 λεπτά.

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το πέστο, λίγο αλάτι. Βράζετε σε σιγανή για 5 λεπτά και μετά ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε με ντοματίνια κομμένα στη μέση

Advertisements

Για τη σάλτσα πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.

Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.

Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

fe-mail.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα