Μην χασετε

Ποια είναι η σωστή τεχνική για να ρευτεί το μωρό!

Αν για τους ενήλικους, το ρέψιμο είναι κάτι απαγορευτικό, τουλάχιστον δημόσια, για τα μωρά όχι απλώς επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται! Μάθετε ποια είναι η σωστή τεχνική για να ρευτεί το μωρό σας!

Advertisements

Σε τι βοηθάει το ρέψιμο το μωρό μας

Με το ρέψιμο το μωρό, αποβάλλει τον αέρα που εισπνέει κατά τον θηλασμό ή το τάισμα με μπιμπερό. Οπότε το ρέψιμο ουσιαστικά αποτρέπει τους πονόκοιλους που τόσο ταλαιπωρεί τα νεογέννητα βρέφη.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να ρευτεί

Στα μισά ή μόλις ολοκληρωθεί ο θηλασμός ή το τάισμα με μπιμπερό.

Η σωστή τεχνική

Τοποθετήστε μια πετσέτα στον ώμο σας ώστε να μην λερωθείτε αν το μωρό κάνει αναγωγή γάλακτος (τις γνωστές γουλίτσες).

Κρατήστε το μωρό στη δεξιά σας πλευρά και χτυπήστε το ελαφρά στην πλάτη.

Δείξτε υπομονή, γιατί μπορεί να περάσει ακόμη και ένα δεκάλεπτο μέχρι να ρευτεί το μωρό.

Advertisements

Αν η παραπάνω τεχνική δεν αποδώσει δοκιμάστε μια δεύτερη

Κρατήστε το μωρό στα γόνατα, όσο πιο δεξιά γίνεται, κρατώντας το κεφάλι με το ένα χέρι και σηκώνοντας τα χέρια του με το άλλο, ώστε να ανοίξει η θωρακική του κοιλότητα, γεγονός που επιτρέπει την αποβολή του αέρα.

Τι γίνεται όταν το μωρό αποκοιμιέται μόλις φάει;

Μην ανησυχείτε καθόλου. Θα ρευτεί μόλις ξυπνήσει.

Πόσα ρεψίματα είναι αρκετά;

Δεν υπάρχει ιδανικός ή συνιστώμενος αριθμός ρεψιμάτων. Από ένα έως πέντε ή έξι ρεψίματα, όλα είναι φυσιολογικά εφόσον υπάρχει αέρας που πρέπει να αποβληθεί.

Αφήστε το μωρό να κάνει μια παύση στη μέση του θηλασμού ή του ταΐσματος με μπιμπερό ώστε να ρευτεί. Μερικά βρέφη το προτιμούν! Άλλα, πιο λαίμαργα μωρά, θα μισήσουν αυτή την τεχνική και μόνο μόλις τελειώσουν με το μπιμπερό τους θα ρευτούν. Το καθένα έχει τις δικές του μικρές συνήθειες τις οποίες θα ανακαλύψεις γρήγορα!

Μέχρι ποια ηλικία είναι το ρέψιμο;

Advertisements

Περίπου μέχρι τεσσάρων έως έξι μηνών, με άλλα λόγια, μέχρι τότε που το μητρικό ή το βρεφικό γάλα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της διατροφής του παιδιού σου. Ενώ ωριμάζει το πεπτικό σύστημα και πραγματοποιείται η εισαγωγή στερεών τροφών, περιορίζεται η ανάγκη ρεψίματος και κατόπιν εξαφανίζεται.

Με τη συνεργασία της Ιωάννας Δραμπέλη, παιδίατρος 

imommy.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα