Μην χασετε

Παγωτό σάντουιτς

Υλικά 
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια (ή 1κ.γ. εσάνς βανίλιας)
140 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
1/4 κ.γ. αλάτι

Advertisements

Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 165-170 βαθμούς. Στρώνουμε στο ορθογώνιο ταψί του φούρνου λαδόκολλα ή σιλικόνη.
Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει λίγο. Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και αφού ενσωματωθούν συνεχίζουμε με το αλεύρι-κακάο-αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα (ή στη σιλικόνη), μπορείτε να το δείτε και εδώ και ψήνουμε περίπου 10-12′, όχι παραπάνω. Όσο είναι ζεστό, προσεχτικά μπορούμε να κόψουμε τετράγωνα με τετράγωνο κουπ πατ.
Για το παγωτό
500γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)
50γρ. ζάχαρη
4κ.σ. κακάο
10 μπισκότα oreo θρυμματισμένα

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κακάο με αυγοδάρτη, για να ομογενοποιηθεί όσο το δυνατόν το κακάο. Βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε σύμφωνα με το χρόνο λειτουργίας. 5′ πριν το σταματήσουμε ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Βάζουμε σε μεταλλικό μπωλ και τοποθετούμε στην κατάψυξη λίγο ώστε να ετοιμάσουμε ό,τι χρειαζόμαστε για τη συναρμολόγηση.

Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20χ20εκ, βάζουμε κάτω τα μπισκότα που κόψαμε, στη συνέχεια βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο που είναι ακόμα μαλακό, το στρώνουμε με κουτάλι προσεχτικά πάνω στα μπισκότα και μετά από πάνω ακουμπάμε απαλά τα υπόλοιπα μπισκότα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη αρκετές ώρες, ώστε μετά να το βγάλουμε από το ταψάκι με τη λαδόκολλα μαζί και να κόψουμε με μεγάλο μαχαίρι σε τετράγωνα ανάλογα με τα μπισκότα που βάλαμε. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα το κάθε κομμάτι και διατηρούμε στην κατάψυξη.

-Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κόψουμε σε τετράγωνα το μείγμα του μπισκότου, μπορούμε απλά στη μέση να το κόψουμε και να βάλουμε ενδιάμεσα το παγωτό και στη συνέχεια να κόψουμε με κοφτερό μαχαίρι κομμάτια.
-Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό.
-Εγώ το παγωτό το έφτιαξα σαν “διασκευή” του παγωτού που κάνουν με γάλα καρύδας, κακάο και μπισκότα και πειραματίστηκα λίγο σε αναλογίες, γι αυτό και δεν ξέρω αν θα πετύχει χωρίς παγωτομηχανή.
-Τη δεύτερη μέρα τρώγονται πιο ευχάριστα!
-Επίσης μην βάλετε ξηρούς καρπούς που δοκίμασα, καλύτερα σκέτο το μπισκότο.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα