Μην χασετε

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

Λατρεύω τα γεμιστά ψωμιά γενικώς, γιατί μπορείς να τα χαρείς με το φαγητό σου αλλά είναι και κάτι παραπάνω: Ένα σνακ που παίρνεις στο γραφείο, ένα ωραίο δώρο σε ένα κάλεσμα για φαγητό αλλά και ένα κυρίως πιάτο σε ένα φιλικό κάλεσμα: Όλοι τρελαίνονται να τα συνοδεύουν ζεστά από το φούρνο με μια σαλάτα και ένα πιάτο με τυριά και αλλαντικά.

Υλικά

Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπίρα ξανθιά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
200γρ. φέτα, σε μεγάλα κυβάκια
200γρ. ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
δεντρολίβανο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1: Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την πλάθετε σε μπάλα, την σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Βήμα 2: Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη.

Advertisements

Βήμα 3: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Αλευρώνετε τον πάγκο σας και με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου.

Βήμα 4: Απλώνετε τη γέμιση στην επιφάνεια του φύλλου και προσεκτικά το τυλίγετε σε ρολό, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τις δύο άκρες με τη ζύμη.

Βήμα 5: Λαδώνετε ένα ταψί-αλουμινένιο κατά προτίμηση-, τοποθετείτε το ψωμί, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, που θα το πιέσετε λίγο για να σταθεί καλά πάνω στο ψωμί, το σκεπάζετε και το αφήνετε να φουσκώσει άλλη μισή ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 6: Ραντίζετε με νερό και ψήνετε το ψωμί στο φούρνο για 45 λεπτά.

Advertisements

Tips:

*Θα προτιμήσετε μια πικάντικη φέτα.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με μαντζουράνα, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα