Μην χασετε

5 βήματα για να φροντίσεις σωστά την ευαίσθητη περιοχή (αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει κάθε γυναίκα!)

Η ευαίσθητη περιοχή έχει τους δικούς της κανόνες για καθαρισμό και περιποίηση. Τους ξέρεις;

Είσαι πάντα τυπική στο τεστ Παπ, δεν ντρέπεσαι να μιλήσεις στο γυναικολόγο για κάθε ζήτημα που σε απασχολεί και τηρείς τους κανόνες προφύλαξης στον ∈ρωτα.

Αρκούν αυτά για να διατηρείς την ευαίσθητη περιοχή σου υγιή και καθαρή; Όχι, αλλά είσαι σε καλό δρόμο!

Ιδού τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι σίγουρη για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής σου.

Advertisements

Βήμα πρώτο:  Μάθημα ανατομίας

Το πρώτο βήμα για να διατηρήσεις την υγεία της ευαίσθητης περιοχής είναι να γνωρίζεις από ποια όργανα αποτελείται, να ξέρεις τι βρίσκεται πού και φυσικά να έχεις εικόνα της ευαίσθητης περιοχής για να μπορείς να παρατηρείς τις αλλαγές που υπάρχουν σε αυτή (τυχόν φλεγμονή, σπυράκι, εξάνθημα ή ελιά).

Βήμα δεύτερο: Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην ευαίσθητη περιοχή

Το pΗ της ευαίσθητης περιοχής είναι ευαίσθητο και εύκολα μπορεί να αλλοιωθεί από ένα μη κατάλληλο προϊόν καθαρισμού. Δείξε εμπιστοσύνη σε εταιρίες που εξειδικεύονται σε προϊόντα ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή, έχε υπόψη τη σχέση ποιότητας και τιμής και χρησιμοποίησε κάθε προϊόν για το σημείο που προορίζεται, εξωτερικά ή κολπικά. Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβεις υπόψη, είναι η υποαλλεργική δράση των προϊόντων.

Βήμα τρίτο:  Τήρησε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής για την ευαίσθητη περιοχή

Πλύνε σωστά τα χέρια σου, ζήτα και από το σύντροφό σου να τηρεί τους κανόνες υγιεινής πριν αλλά και μετά από κάθε επαφή και μην ξεχνάς τη σημασία που παίζει ακόμα και η ποιότητα του εσωρούχου που επιλέγεις.

Επιπλέον, μην ξεχνάς τη σημασία που παίζει ακόμα και η ποιότητα του εσωρούχου που επιλέγεις. Τα βαμβακερά εσώρουχα αποτελούν σπουδαίο παράγοντα για να έχεις υγιή ευαίσθητη περιοχή!

Advertisements

Τέλος, όταν χρησιμοποιείς την τουαλέτα, πάντα να σκουπίζεσαι με φορά από τον κόλπο προς τον πρωκτό, για να μην επιτρέψεις στους μικροοργανισμούς να μεταφερθούν στον κόλπο.

Βήμα τέταρτο: Γίνε έξτρα προσεκτική τις ημέρες της περιόδου

Η περίοδος που σε επισκέπτεται κάθε μήνα, είναι πιθανό να σου αφήσει παθογόνους μικροοργανισμούς του κόλπου. Για να αποφύγεις την κολπική μόλυνση, προετοιμάσου σωστά τις ημέρες αυτές.

Εάν έχεις ευαισθησία στους ερεθισμούς χρησιμοποίησε σερβιέτες και ταμπόν που δεν ευνοούν τις κολπίτιδες, ενώ φρόντισε να τα αλλάζεις συχνά και να καθαρίζεις την ευαίσθητη περιοχή τακτικά με μαντηλάκια και προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτήν. Στο τέλος της περιόδου, απομάκρυνε τα υπολείμματα αυτής με ειδικά προϊόντα για κολπική πλύση.

Βήμα πέμπτο: Πρόλαβε την κολπική λοίμωξη

Ο γυναικολόγος είναι ο μόνος αρμόδιος για να βεβαιώσει μια λοίμωξη του κόλπου. Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία στην κολπίτιδα είναι η φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, στο επίπεδο της πρόληψης ή της συμπληρωματικής θεραπείας μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το χαμομήλι ή το ξύδι.

Οι πλύσεις με χαμομήλι είναι αρκετά βοηθητικές, όταν γίνονται συμπληρωματικά με την αγωγή. Το χαμομήλι, είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και θα βοηθήσει αισθητά στη μείωση της φαγούρας, ενώ το ξύδι είναι καθαριστικό και αντιβακτηριδιακό. Και μην ανησυχείς. Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα με ξύδι και χαμομήλι για εύκολη χρήση και με άμεσα αποτελέσματα.

Advertisements

shape.grhttp://shape.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα