Μεγάλο λάθος που κάνουμε στην μαγειρική είναι ότι βιαζόμαστε και δεν αφήνουμε το λάδι να “κάψει” πριν ρίξουμε το φαγητό για σοτάρισμα και μαγείρεμα.
Advertisements
Με ποιο κολπάκι άραγε μπορούμε να δούμε αν η θερμοκρασία του λαδιού είναι η κατάλληλη;
– Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι
– Αφήστε το να κάψει
– Βάλτε στο λάδι την άκρη της λαβής μιας ξύλινης κουτάλας. Αν σχηματιστούν φουσκάλες λαδιού γύρω από τη λαβή, τότε το λάδι είναι έτοιμο
– Τοποθετήστε το φαγητό και καλή όρεξη !
Advertisements